Obama, Bush i Clinton smekli před hráči zaniklé baseballové soutěže Negro League

Obama, Bush i Clinton smekli před hráči zaniklé baseballové soutěže Negro League Barack Obama | zdroj: Twitter

Baseball patří mezi nejpopulárnější americké sporty, ale jeho historie je plná rasismu a nenávisti. Čtyři američtí prezidenti se zapojili do kampaně Tip Your Cap na podporu černošských sportovců.

Bývalí američtí prezidenti poslali nebývalý pozdrav organizaci Negro League pomocí kampaně Tip Your Cap. 

Negro League byla americká baseballová organizace slučující černošské sportovce, kterým bylo znemožněno hrát profesionální baseballovou soutěž MLB. Soutěž byla založena v roce 1920 a nyní po sto letech čtyři američtí prezidenti vzdávají hold soutěži, která vyprodukovala tolik skvělých sportovců. 

Tip Your Cap lze volně přeložit, jako smekni čepici na důkaz úcty. Barrack Obama, George Bush, Bill Clinton a Jimmy Carter sdíleli na Twitter své příspěvky, aby podpořili kampaň pořádanou prezidentem baseballového muzea Negro League Bobem Kendrickem.


“Pouze to dokazuje důležitost našeho projektu. Je mnoho způsobů jak podpořit Negro League Baseball Muzeum. Cítíme, že tento skvělý tah je projevem úcty k tomu, co muzeum představuje nejen tady v Kansasu City, ale v celém naší zemi. Kampaň Tip Your Cap ukazuje bezprecedentní podporu pánů Obamy, Bushe, Clintona a Cartera všem mužům a ženám, kterým byla odepřena možnost profesionálně sportovat kvůli jejich barvě kůže,” prohlásil ředitel muzea Bob Kendrick.