Talentovaný baseballista dvakrát porazil rakovinu a míří k New York Mets

Talentovaný baseballista dvakrát porazil rakovinu a míří k New York Mets zdroj: foxsports.com

Talentovaný hráč Eric Orze dvakrát překonal zákeřnou nemoc a míří za svým životním cílem - stát se profesionálním baseballistou. 

Orze, student univerzity v New Orlenas, překonal v životě spoustu překážek. V letech 2018 a 2019 bojoval s rakovinou. Onemocněl nejprve rakovinou varlat a později rakovinou kůže. To mu však nezabránilo splnit si svůj sen - stát se profesionálním baseballistou. 

Dvaadvacetiletého hráče si v draftu vybralo mužstvo New York Mets. Viceprezident organizace Tommy Tanous řekl:

“Je to dítě, které se před ničím nezastaví. Naši skauti se do něj doslova zamilovali. Zaznamenal úžasné statistiky a my věříme, že pomůže naší organizaci. Je to vysoce talentovaný kluk.” 

Mets Orze přivítali v klubu příspěvkem na Twitteru.

“Kvůli tomu, čím si prošel, by bylo snadné přestat hledat motivaci a skončit s baseballem. Eric to však nikdy neudělal. Je obrovsky motivovaný a chce pokořit výzvu, stát se profesionálním baseballistou a my mu rádi dáme tu příležitost.” 

Bývalů Orzův kouč Blake Dean dodává:

“Ericův život je skutečný příběh plný odhodlání a motivace překonat zlé časy. Neúprosně pracoval na svém snu, o který téměř přišel.”

Složitý životní příběh hráče do budoucna psychicky posílí a dodá mu potřebnou odvahu a kuráž. Dvakrát překonat rakovinu je větší vítězství, než jakékoliv sportovní úspěchy. Eric Orze je skutečný vítěz ještě před tím, než oblékne dres New Yorku Mets.
Zdroje:
ESPN