Hvězda NBA Kevin Durant koupil podíl ve fotbalovém klubu Philadephia Union

Hvězda NBA Kevin Durant koupil podíl ve fotbalovém klubu Philadephia Union Kevin Durant | zdroj: Profimedia

Trojnásobný olympijský vítěz a jeden z nejlepších basketbalistů 21. století Kevin Durant vstoupil do fotbalového byznysu. Za 16 milionů dolarů koupil podíl v organizaci Philadelphia Union. 

Hvězdný křídelník Brooklyn Nets Kevin Durant je dalším profesionálním basketbalistkou, který koupil podíl v klubu zámořské fotbalové soutěže MLS. Trojnásobný olympijský vítěz získal podíl ve fotbalovém klubu Philadelphia Union. 

Bývalý šampion NBA získal pětiprocentní vlastnický podíl v klubu s možností nákupu dalších pěti procent v blízké budoucnosti. Durant se stal druhým profesionálním basketbalistou, který se zapojil do fungování klubu MLS. James Harden před časem koupil podíl v klubu Houston Dynamo. Co se týče amerického fotbalu, quarterback Seattle Seahawks Russell Wilson vlastní podíl ve fotbalovém klubu Seattle Sounders. Nejlepší basketbalista současnosti a hvězda LA Lakers LeBron James v roce 2011 investoval do fotbalového klubu FC Liverpool. 

Hodnota Philadelphie Union je odhadována na 325 milionů dolarů, takže Durantův podíl má cenu kolem 16 milionů dolarů. 

Durant k transakci řekl:

“Jsem nadšený, že mohu spolupracovat s Philadelphií Union v následujících letech. Okamžitě jsem se spojil s trenérským personálem a kompletním vedením klubu. Mimo hřiště se těším na spolupráci s komunitou v Chesteru a Philadelphii.”

Majitel klubu Jay Sugarman poznamenal:

“Partnerství mezi naším klubem a Kevinem Durantem je založeno na souboru sdílených hodnot a filozofie. Chceme být známí jako inovátor naší soutěže. Kevin přináší jedinečný pohled člověka, který je vítěz a sportovní ikona. Kevin přidá další kousek do naší vítězné skládačky.” 

Americká Major League Soccer odstartuje 8. července přípravným turnajem Black pořádaném v Orlandu na Floridě. Philadelphia byla nalosována do skupiny s Orlandem City, Interem Miami, New York City FC a Chicagem Fire.

Zdroje:
ESPN