Kabelová televize HBO zakryla malbu Kobeho Bryanta. Po ostré kritice ji nechala odstranit

Kabelová televize HBO zakryla malbu Kobeho Bryanta. Po ostré kritice ji nechala odstranit zdroj: Profimedia

Pouhých několik hodin vydržel reklamní bilboard HBO v ulicích Los Angeles. Panel zakryl street art Kobeho Brynta a po kritice byl okamžitě odstraněn.

Televizní gigant HBO byl pod palbou kritiky poté, co úmyslně zakryl povedený street art zobrazující nedávno zesnulého basketbalistu Kobeho Bryanta. Billboardová reklama kabelové televize pokryla nástěnnou malbu ve Fairfaxu v centrální částí Los Angeles. 

Pouliční malba zobrazovala Bryanta s andělskými křídly, když zavěšuje do koše. Ostatní hvězdní hráči Kobeho s úžasem sledují. Povedený street art si získal velkou oblibu a stal se pomyslným památníkem jednoho z nejlepších basketbalistů historie. 

O umístění billboardu informovali jako první lidé na Twitterových účtech. Příspěvek se začal sdílet a lidé byli rozhořčeni neúctou k basketbalové legendě.

WarnerMedia, mateřská společnost HBO, byla kontaktována agenturou The Wrap ohledně nevhodně umístěné reklamy a ihned ji nechala odstranit. Mluvčí WarnerMedia potvrdil, že malba nebyla poničena.

Bryant s dcerou Giannou zahynuli při leteckém neštěstí 26. ledna v kalifornském Calabasasu. Havárii nepřežilo dalších 7 cestujících. Skupina byla na cestě do Bryantova basketbalového centra v nedalekém Thousand Oaks. Kvůli špatnému počasí nezvládl pilot řízení a vrtulník havaroval. Populární basketbalista zemřel ve věku 41 let. 

Zdroje:
clutchpoints.com