14. hrací týden - kdo míří vstříc play off?

14. hrací týden - kdo míří vstříc play off? zdroj: NFL.com

San Francisco v čele konference NFC. Dál vládnou i Ravens.

Důležité souboje v NFC změnili postavení týmů mířící do playoff. Vítězství 49ers v New Orleans posunulo San Francisco z 5. místa až na vedoucí příčku NFC. Na druhé místo poskočili Packers, kteří v pohodě přehráli Redskins. Los Angeles Rams překvapivě sundalo Seattle Seahawks a posunulo mořské orli až na 5. místo konference.

AFC – týmy mířící do playoff

  1. Baltimore Ravens (11-2) – Ravens nepředvedli proti Bills na pohled pěkný výkon, ale účel světí prostředky a tým kolem Lamara Jacksona získal důležité vítězství, které Krkavcům definitivně zajistilo účast v playoff a výhodu domácího prostředí.
  2. New England Patriots (10-3) – Tým decimovaný zraněními útočných hráčů drží nejlepší obrana soutěže, ale útok tápe. Brady zatím nenalezl potřebou shodu s mladými ofenzivními hráči a utkání zachraňuje spolupráce Brady – Edelman. Porážka s Chiefs ukázala, kde jsou rezervy obhájců titulu a na čem je třeba zapracovat. Pats jsou ale týmem, který hraje nejlépe v závěru sezony, a proto se očekává výrazné zlepšení začátkem playoff.
  3. Kansas City Chiefs (9-4) – Chiefs v neděli vykradli Foxborough a ukázali, že jsou Patriots k poražení. Tým vedení ofenzivním mágem Andy Reidem si zajistil vítězství v divizi a lepší vzájemný zápas s Patriots také není k zahození.
  4. Houston Texans (8-5) – Překvapivá porážka s Broncos zkomplikovala plány Texans na play off. Pro přímí postup z prvního místa divize AFC South musí v příštím klíčovém utkání porazit Tennessee Titans, divizního rivala se stejnou bilancí 8-5.
  5. Buffalo Bills (9-4) – Bills prohráli v těžkém utkání s Ravens, ale předvedli srdnatý výkon, který věští formu do dalších utkání. Porážka Patriots dala naději, že Buffalo v divizi dotáhne obhájce titulu z New England.
  6. Pittsburgh Steelers (8-5) – Steelers nakonec trošku se štěstím přehráli Arizonu a připsali si 8. vítězství v sezoně. Drží se na druhém místě divize AFC North za suverénními Ravens a očekávají wild card, protože mají výhodu lepšího vzájemného zápasu s Tennessee Titans.

 

NFC – týmy mířící do play off

San Francisco 49ers (11-2) – Důležité vítězství v New Orleans posunuli 49ers na první místo konference NFC. V závěru sezony sice nastoupí s Rams a v Seattlu, ale pokud potvrdí stávající formu, mají skvěle nakročeno k první místu a výhodě domácího prostředí v playoff.

Green Bay Packers (10-3) – Utrápené, ale důležité vítězství nad Redskins ukázalo, jak je NFC v letošní sezoně vyrovnaná. Packers se dostali na druhé místo s lepším vzájemným zápasem s New Orleans, a horším s 49ers. Packers touží potvrdit současnou pozici a zajisti si lepší start do playoff.

New Orleans Saints (10-3) – Jistý vítěz divize NFC South prohrál v ofenzivní podívané s 49ers a zkomplikoval si umístění v konferenci. Horší jak třetí místo ovšem neobsadí a v playoff budou patřit mezi velké favority na postup do Super Bowlu.

Dallas Cowboys (6-7) – Dallas nikoho svým rekordem neoslní. 7 porážek je opravdu hodně, ale kovboje drží nad vodou špatné výkony divizních rivalů. Klíčový bude duel s Eagles, kde se rozhodne, který tým vyhraje divizi a postoupí.

Seattle Seahawks (10-3) – Mořští orli v neděli překvapivě prohráli s Rams a přenechali 49ers první místo v divizi NFC West. Seahawks patří k nejlepším týmům soutěže, avšak doplácejí na skvělou formu San Francisca. Jeden z těchto super silných týmů nevyhraje divizi a velmi zamotá rozlosováním playoff.

Minnesota Vikings (9-4) – Vikingové marně dohánějí Green Bay, ale druhé místo v divizi NFC North drží bez větších problémů. Z posledních třech duelů odehrají dva zápasy na domácím stadionu, takže rozhodně nejsou bez šance na sesazení Packers z čela divize.

Tagy:
playoff
Zdroje:
CBS Sports