15. hrací týden - Seahawks na čele konference NFC

15. hrací týden - Seahawks na čele konference NFC zdroj: NFL.com

Nečekaná prohra San Franciska zamotala situaci v NFC.

Závody o poslední místa do playoff míří do finále. V konferenci NFC známe již pět týmů, které se představí v nadstavbové části. Šesté místo obsadí vítěz konference NFC East – Cowboys nebo Eagles. V AFC potvrdili playoff Patriots, Houston Texans udělali zásadní krok, když vyhráli na půdě Titans a vedou divizi AFC South.

AFC

  1. Baltimore Ravens – Havrani přejeli New York Jets a Lamar Jackson potvrdil svou dominanci v letošní sezoně. Pokud Ravens zvítězí v příštím kole, potvrdí pozici vítěze konference AFC, což dává výhodou domácího prostředí pro všechny zápasy playoff.
  2. New England Patriots – Obhájce prvenství si poradil s Bengals a zajistil si jedenáctou účast v playoff v řadě, což je rekord NFL. V příštím zápase hostí bizony z Buffala a k udržení prvního místa v divizi potřebují zvítězit. Na paty Patriotům šlape Kansas, který v konečném součtu může obhájce přeskočit a získat výhodu domácího prostředí pro playoff.
  3. Kansas City Chiefs – Chiefs bez větších problémů přehráli Denver a pokukují po druhém místě v konferenci. Pokud Patriots ztratí v příštím utkání, může se tým z Kansasu vyhoupnout na druhé místo AFC a navíc mají Chiefs s Patrioty lepší vzájemný zápas.
  4. Houston Texans – Houston si připsal klíčové vítězství, když vyhrál na půdě divizních rivalů z Tennessee Titans. Pokud Texans potvrdí rostoucí formu a v příštím kole porazí Tampu Bay, vyhrají divizi AFC South a zamíří do playoff.
  5. Buffalo Bills – Bizoni stále bojují o přímý postup do playoff. Pokud v příštím kole Patrioti prohrají s Miami, může Buffalo v posledním týdnu výhrou na Foxborough postoupit přímo.  
  6. Pittsburgh Steelers – Oceláři sice prohráli v Buffalu, ale stále drží místo pro divokou kartu. Pokud v příštím kole vyhrají na půdě New York Jets, divoká karta by ocelářům neměla uniknout.

NFC

Seattle Seahawks – Mořští jestřábi si zajistili účast v playoff. V ofenzivním utkání přehráli Pantery z Caroliny 30-24 a protože 49ers překvapivě nestačili na Atlantu, Seattle se z 5. místa vydrápal až na čelo konference NFC. Seahawks mají lepší vzájemný zápas s 49ers a pokud v závěrečném kole porazí divizního rivala, půjdou do playoff z prvního místa právě před San Franciscem 49ers.

Green Bay Packers – Packers potvrdili formu v utkání proti medvědům z Chicaga. Pokud v posledních dvou duelech alespoň jednou zvítězí, zajistí si první místo v divizi NFC North a přímý postup do playoff.

New Orleans Saints – Svatí přehráli Hříbata v poměru 34-7 a potvrdili aktuální formu. Quarterback Drew Brees překonal rekord v počtu touchdownových přihrávek (541).

Dallas Cowboys – Kovbojové konečně zabrali a vyhráli důležité utkání. LA Rams přehráli v ofenzivním koncertu 44-21 a hřejí se na prvním místě divize NFC East. Do karet týmu z Dallasu hrají i nevyrovnané výkony divizního rivala z Filadelfie. Příští hrací víkend bude zlomový, Kovbojové přivítají Filadelfii na vlastním hřišti a vzájemný duel definitivně ukáže, který tým v divizi zvítězí.

San Francisco 49ers – Jeden zápas dokáže všechno změnit. Překvapivá porážka s Atlantou sesunula 49ers z prvního až na páté místo konference. Pokud chtějí jít do play off z prvního místa, musí v závěrečném duelu přehrát divizního rivala ze Seattle.

Minnesota Vikings – Vikingové se snaží, jak mohou, ale Green Bay stále nedohnali. Oba týmy se příští pondělí utkají v Minnesotě a definitivně rozhodnou, kdo vyhraje divizi NFC North a kdo získá divokou kartu.

Tagy:
playoff
Zdroje:
NFL.com