49ers překvapivě prohráli v Atlantě a zamotali pořadím v NFC

49ers překvapivě prohráli v Atlantě a zamotali pořadím v NFC zdroj: si.com

49ers přišli o vedení v konferenci NFC a spadli až na 5. místo.

Falcons 29 : 22 49ers

San Francisco 49ers nevyužilo příležitost si definitivně zajistit účast v playoff, když v nedělním utkání překvapivě prohrálo s Atlantou Falcons v poměru 22 – 29. Trenér 49ers Kyle Shanahan nebyl po utkání v dobré náladě a přiznal zklamání z nečekaného výsledku.

„Jedna porážka nepokazí celou sezonu, ale teď se opravdu necítím moc dobře,“ řekl po utkání kouč Shanahan.

San Francisco poprvé od roku 2013 okusí atmosféru playoff, ale v konečném pořadí zatím ztrácí na divizní soupeře ze Seattle Seahawks. K jisté účasti v nadstavbové části pomohli Friscu hráči Dallasu, kteří v důležitém utkání přehráli LA Rams. Nyní je situace jasná. Pokud chtějí 49ers vyhrát divizi, musí v posledním týdnu porazit úhlavní rivaly ze Seattlu na jejich domácí půdě, kde panuje jedna z nejlepších atmosfér napříč NFL.

Veterán sestavy 49ers, levý tackle Joe Stanley po zápase s Falcons prohrásil: „Je to zvláštní pocit. Necítím se dobře. Chtěli jsme si výhrou zajistit playoff, ale nevyšlo to. Máme před sebou poslední dvě utkání, těžká utkání, která musíme zvládnout. Poučíme se z porážky a do playoff nastoupíme zkušenější a lepší než kdy dřív.“

Jimmy Garoppolo i celá ofenziva 49ers nešlapala tak, jako v předchozích utkáních. Minulý víkend předvedla ofenziva San Francisca téměř dokonalý výkon a Garoppolo byl hvězdou zápasu. Proti Atlantě však zaznamenal pouze 22 z 34 pasových pokusů, pro 200 yardů a jeden touchdown. „Jimmy G“ tak ukončil sérii čtyř utkání, kdy jeho rating činil 110. Proti Falcons skončil na čísle 90,3.

Hlavní trenér Kyle Shanahan věří, že porážka může týmu jedině pomoct a nasměrovat k lepším zítřkům v nadstavbové části. „Pořád máme dobré výsledky. Jsme v playoff, což byl náš předsezonní cíl. Když jsme se tam dostali, tak chceme samozřejmě co nejlepší startovní pozici. Jediné, co můžeme dělat, je poučit se z porážky a vyhrát následující utkání. Porážka nás ještě více namotivuje a pomůže nám být lepší v rozhodující části sezony.“

Jedna kytička jaro nedělá, ale porážka v Atlantě ukázala Friscu, že je stále na čem pracovat, i když tým určitě patří mezi hlavní favority na Super Bowl. Falcons však ukázali, kde jsou mezery týmu ze Západního pobřeží a trenérský štáb má do začátku playoff co zlepšovat.  

Tagy:
Week 15
Zdroje:
CBS Sports