Action Jackson překonal další rekord NFL

Action Jackson překonal další rekord NFL zdroj: Ravens

Lamar Jackson překonal rekord v naběhaných yardech za sezonu. 

Lamar Jackson z Baltimore Ravens se zařadil mezi legendy amerického fotbalu. Dva týdny před koncem základní části se nesmazatelně zapsal do historie NFL, když překonal rekord v počtu naběhaných yardů quarterbackem v jedné sezoně. V první čtvrtině duelu s New York Jets doběhl pro 25 yardů a překonal Michaela Vicka v počtu naběhaných yardů v sezoně. Vick v sezoně 2006 doběhl pro 1039 yardů, což se zdálo jako nepřekonatelné číslo.

„Je to skvělé. Vick byl můj oblíbenec, když jsem vyrůstal. Je úžasné ho překonat, ale chci své statistiky ještě zlepšit. Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly, jak Vick řekl. Slyšel jsem ho o mě mluvit a je to velká čest,“ prohlásil Jackson bezprostředně po zápase.

„Jsem rád, že můj rekord překonal zrovna Lamar. Jediné co mi vadí, že bude mít příští rok Madden rating rychlosti 99, to jsem měl jen já," řekl s humorem Michael Vick.

Lamar rekord překonal již v první čtvrtině utkání. V prvním drivu zaznamenal šest yardů a přesnou přihrávku na touchdown Marku Ingramovi. Poté zaběhl dalších 20 yardů a číslem 1044 vede historické tabulky. Na konci utkání byla Lamarova bilance 86 běhových yardů, 212 pasových yardů a pět touchdownů. Působivá čísla, při vítězství 42 – 21 byl opět ústřední postavu svého týmu.

„Paráda! Hráli jsme úžasně. Klobou dolů před našimi tight endy, running backy i receivery, kteří skvěle chytali přihrávky a skórovali touchdowny.“

Dalším rekordním zápisem je, že Lamar naběhal sto yardů v prvních čtyřech hrách. Tím výčet Jacksonových úspěchů nekončí. Na konci základní části může být prvním hráčem historie NFL, který zaznamená 1000 běhových yardů a zároveň bude jeho rating 100 a více. Dále může být prvním hráčem od roku 1994, který zvítězí v počtu naběhaných yardů i v počtu úspěšných touchdownových pasů.

Vůdce týmu Ravens si znovu hlasitě řekl o MVP, cenu pro nejlepšího hráče sezony. Kvalitu potvrzuje konstantně po celou sezonu a koncem základní části jeho forma graduje. Již měsíc je jistým účastníkem exhibičního Pro Bowlu a dá se očekávat, že ocenění pro hráče sezony nakonec opravdu převezme.

Na konci loňské sezony nároční fanoušci Ravens Jacksona dokonce vypískali. Vyčítali mu špatnou pasovou hru a říkali, že je pouze running back na pozici quarterbacka. V předsezónní přípravě se vše změnilo a Lamar svou pasovou hru posunul na nejvyšší možný level. Lídr nejlepšího týmu konference AFC vede svůj tým vstříc playoff a zároveň řadí Ravens mezi hlavní kandidáty na Super Bowl.

Tagy:
rekord
Zdroje:
NFL.com