Amari Cooper či Emmanuel Sanders na trhu volných hráčů

Amari Cooper či Emmanuel Sanders na trhu volných hráčů zdroj: CBS Sports

Vybrali jsme pět nejlepších WR, které čekají vyjednávání o nových kontraktech.

Krátce po skončení loňské sezony začínají týmy posilovat soupisky na příští rok. Do draftu je ještě spousta času a tak se organizace poohlíží po hráčích, kteří nemají podepsanou smlouvu na sezonu 2020. Přinášíme seznam wide receiverů, o které bude během příštích měsíců největší zájem.

A. J. Green – Cincinnati Bengals

Zdravotní problémy jsou zažehnány a Green může být nejvyhledávanějším receiverem mezi volnými hráči. Jednatřicetiletý hráč patří k tomu nejlepšímu, co NFL nabízí, a v zákulisí se mluví o zájmu New England Patriots či Green Bay Packers. Patriots trápí problémy v útočné hře a zkušený receiver může být ideální volbou a podporou pro N´Keala Harryho či Mohameda Sanu. Bengals samozřejmě očekávají, že útočného hráče udrží a udělají z něj hlavní útočnou zbraň pro quarterbacka Joe Burrowa.

Amari Cooper – Dallas Cowboys

Vedení Cowboys čelí nelehké situaci. Dvě největší ofenzivní hvězdy míří na trh volných hráčů a pro úspěch celé organizace je klíčové udržet jak quarterbacka Daka Prescotta, tak i wide receivera Amari Coopera. Prescott očekává stamilionový kontrakt a kvůli problémům s platovým stropem existuje šance, že Amari Cooper z Texasu odejde. Cooper doběhl pro 1 889 yardů, zachytil 79 přihrávek a skóroval 8 touchdownů. Nejde o nikterak závratná čísla a proto je Amari často kritizován, že touží po tučném kontraktu, ale nedisponuje dostatečnou kvalitou.

Emmanuel Sanders – San Francisco 49ers

Sanders se připojil k 49ers v průběhu letošní sezony a málem získal prsten pro vítěze Super Bowlu. V deseti utkáních zaznamenal 502 yardů a 3 touchdowny, což nejsou špatná čísla, jelikož San Francisco výrazně preferuje běhovou hru. Po zklamání z finále loňské sezony je vedení 49ers odhodláno tým ještě více posílit a získat Sanderse na několik příštích let může být od vedení organizace trefa do černého.

Robby Anderson – New York Jets

Šestadvacetiletý rodák z New Jersey v druhé sezoně po sobě zachytil více než 50 přihrávek a doběhl pro 700 a více yardů. Mít v zádech kvalitnějšího quarterbacka, mohla být čísla ještě vyšší. Anderson má potenciál vysloužit si milionový kontrakt, ale nejprve musí prokázat, že je dostatečně kvalitní hráč, aby nastupoval jako WR číslo 1. Útok Jets na něj spoléhal celou sezonu a dá se očekávat, že se s hráčem domluví na prodloužení stávající smlouvy s lepším finančním ohodnocením.

Demarcus Robinson – Kansas City Chiefs

Mladý receiver zažil snovou sezonu, kterou zakončil ziskem Super Bowlu. Zachytil 32 přihrávek pro 449 yardů a 4 touchdowny, čímž vyrovnal svá sezonní maxima. Útok Chiefs je nejlepší v lize a jedničkou mezi WR je Tyrrek Hill, následovaný Mecole Hardmanam a tight endem Travisem Kelcem. Robinson není tolik využívaný, ale je kvalitním náhradníkem, kterého si Andy Reid v týmu určitě rád ponechá.

Ostatní wide receiveři, kterým končí smlouva


Breshad Perriman (Tam Bay Buccaneers)

Randall Cobb (Dallas Cowboys)

Devin Funchess (Indianapolis Colts)

Danny Amendola (Detroit Lions) 

Travis Benjamin (Los Angeles Chargers) 

Chester Rogers (Indianapolis Colts) 

Demaryius Thomas (New York Jets) 

Geronimo Allison (Green Bay Packers) 

Matthew Slater (New England Patriots) 

Phillip Dorsett (New England Patriots) 

Nelson Agholor (Philadelphia Eagles) 

Rashad Higgins (Cleveland Browns) 

Josh Gordon (Seattle Seahawks)

Zdroje:
CBS Sports