Andy Dalton se vrací domů a posílí Dallas Cowboys

Andy Dalton se vrací domů a posílí Dallas Cowboys Andy Dalton | zdroj: si.com

Zkušený rozehrávač nezůstal volný příliš dlouho. Podepsal roční kontrakt s Dallasem Cowboys a bude krýt záda hvězdnému Daku Prescottovi. 

Šlo to rychle. Andy Dalton byl bez práce pouhé dva dny. Dvaatřicetiletý veterán se vrací do svého rodného státu a podepsal roční kontrakt s Dallasem Cowboys. 

Organizace informaci potvrdila na svých internetových stránkách.

Rodák z města Katy má zaručený příjem 3 miliony amerických dolarů a v závislosti na výkonech a klubovém úspěchu se může výplata vyšplhat až na 7 milionů. O novém angažmá se spekulovalo dlouhé týdny. Mluvilo se o zájmu Jaguars či New England Patriots, a proto je podpis s Cowboys překvapením, protože Dallas má v týmu hvězdného Daka Prescotta, na kterého klub uplatnil franchise tag. 

Fanoušci Cowboys si začali lámat hlavu, co bude s Prescottem, ale zdá se, že mohou být naprosto klidní. Daltonův příchod nemá žádný vliv na budoucnost Prescotta v týmu. Dallas získal skvělého quarterbacka, který v případě zranění jedničky týmu dokáže Prescotta plnohodnotně nahradit. Dokud však Dak nepodepíše nový lukrativní kontrakt, tak spekulace o jeho budoucnosti patrně neutichnou. 

Dallas má na své soupisce již čtyři quarterbacky. Prescotta, Daltona, ale i Coopera Rushe a nováčka Bena DiNuccia.

Kovbojové udělali skvělý tah. Dlouholetý starting quarterback Bengals, který v NFL odehrál přes 130 utkání, naházel 31 594 yardů a 3x si zahrál v Pro Bowlu, přinese do klubu zkušenosti i potřebný klid. Hrdá organizace čekající roky na týmový úspěch přivedla několik zajímavých hráčů a v letošní sezoně hodlá vyhrál divizi NFC East a konečně zamíchat kartami vyřazovacích utkání. 

Ne všichni jsou ale z příchodu Daltona úplně nadšeni. Dez Bryant věří Daku Prescottovi.

Dalton není jediným starting quarterbackem, který změnil působiště a stane se náhradníkem. Jamies Winston před pár dny podepsal v New Orleans, kde bude krýt záda Drew Breesovi. Bez angažmá je zatím Cam Newton, kterého propustila Karolina. Podepíše Newton s New England Patriots?

Zdroje:
NFL.com