Arik Armstead u nás zůstane, tvrdí vedení 49ers

Arik Armstead u nás zůstane, tvrdí vedení 49ers zdroj: 49ers.com

Základem každého týmu je silná obrana, čehož si je vedení 49ers dobře vědomo.

Obrana San Francisca 49ers předváděla celou sezonu výborné výkony a velký podíl na tom měl i defenzivní tackle Arik Armstead. Šestadvacetiletý hráč zaznamenal v sezoně deset sacků a osmnáct hitů quarterbacka a v týmu patřil mezi nejlepší defenzivní hráče. Arik je momentálně volným hráčem a 49ers budou mít velký problém zadáka udržet, protože si zaslouží velké peníze a finalista letošního Super Bowlu má problém s platovým stropem. 

Generální manažer John Lynch si je vědom kvalit defenzivního tackla a rozhodně o něj nechce přijít.

"Arik je skvělý hráč, prožil úžasnou sezonu. Nyní budeme jednat a najdeme způsob, jak ho u 49ers udržet příštích několik let."

Za poslední čtyři roky přišlo do San Francisca několik skvělých zadáků, což letos přineslo kýžené ovoce. Vedení týmu nechce, aby pilíř obranných řad utekl ke konkurenci a musí rychle jednat. Problémem ovšem bude platový strop, ve kterém mají 49ers rezervu pouhých 14 milionů dolarů. San Francisco má ve svém týmu několik fantastických zadáků v čele s Nickem Bosou a Dee Fordem, ale tak silný a rychlý tackle, jakým je Armstead, se hodí do každé obrany. 

John Lynch je vynikající vyjednávač a stratég, takže se dá očekávat, že vymyslí jak Arika v týmu udržet. Ale jak si poradí s platovým stropem, to je otázka, kterou řeší nejen vedení 49ers, ale spousty dalších týmů NFL.

Zdroje:
CBS Sports