Beckham zůstane v Clevelandu. Vedení Browns odmítlo přestupové spekulace

Beckham zůstane v Clevelandu. Vedení Browns odmítlo přestupové spekulace Odell Beckham | zdroj: Profimedia

Management Browns popřel veškeré přestupové spekulace a hodlá kolem Beckhama vybudovat silný tým, který míří za Super Bowlem.

V posledních dnech se objevily spekulace o možné výměně hvězdného wide receivera Odella Beckhama Juniora. Vedení Browns spekulace vyvrátilo a kolem Beckhama staví vítězný tým.

Vedoucí obchodní strategie Clevelandu Browns Paul DePodesta potvrdil, že organizace nemá žádný zájem vyměnit svou největší hvězdu a zdůraznil, že touží kolem Beckhama vybudovat tým pro Super Bowl.

„Je to trošku frustrující. Je celkem jasné, že se snažíme budovat co nejlepší tým. Skutečně vybíráme jádro hráčů, o kterých si myslíme, že mají šanci být základem mistrovského týmu a myšlenka, že bychom ze zbavili jednoho z našich stavebních kamenů, je nepředstavitelná.“

Internetem v týdnu proběhly zprávy, že Browns diskutovali s Minnesotou o obchodu, který by Beckhama poslal do Minneapolis výměnou za výběr v druhém a pátém kole draftu 2021.

Odell Beckham byl vybrán v prvním kole draftu 2014 New Yorkem Giants. Po pěti sezonách opustil Velké jablko a v šokujícím transferu posílil Cleveland Browns. Nejlepší nováček sezony 2014 a trojnásobný Pro Bowler v kariéře zachytil 464 přihrávek pro 6 514 yardů a 48 touchdownů. Ihned se zařadil mezi nejlepší receivery a největší hvězdy celé soutěže. V New Yorku díru do světa neudělal a přesunul se k Browns.

Velká očekávání zatím nenaplnil. Bojoval se zraněním, ale i přes to dokázal odehrát 15 utkání ve kterých napočítal 1035 yardů pro 4 touchdowny. To jsou nejhorší čísla za poslední roky, která ovlivnila i spory s trenérem Freddie Kitchensem, který byl po sezoně propuštěn.

Cleveland brzy získal náhradu a trenérské křeslo převezme bývalý ofenzivní koordinátor Vikings Kevin Stefanski. Sedmatřicetiletý kouč podepsal smlouvu na 5 let a stal se 18. hlavním trenérem v historii organizace. Browns jsou na přestupovém trhu velmi aktivní, získali tight enda Austina Hoopera a pravého tackla Jacka Conklina. Navíc vlastní desátý výběr v letošním virtuálním draftu, který nás čeká příští týden.

Browns patří mezi čtyři organizace, které nikdy nepostoupili do Super Bowlu. Odell Beckham je hráč nadstandardních kvalit a udržet ho v týmu je priorita vedení.

Zdroje:
NFL.com