Bills posilují již velmi kvalitní obranu. Na rok získali Joshe Normana

Bills posilují již velmi kvalitní obranu. Na rok získali Joshe Normana Josh Norman | zdroj: Profimedia

Cornerback Redskins v poslední době příliš nezářil. Chytne druhý dech v Buffalu?

Dvaatřicetiletý cornerback se domluvil na podmínkách ročního kontraktu s organizaci Buffalo Bills a dle dostupných informací si vydělá 6 milionů dolarů.

Bývalý hráč Redskins se znovu setká s trenérem Seanem McDermottem, který jako defenzivní koordinátor vedl Normana v Carolině Panthers, kde rodák z Jižní Karoliny předváděl své nejlepší výkony.

Norman byl vybrán v pátém kole draftu 2012 a pod koučem McDermottem zaznamenal 181 obranných zákroků, 7 interceptions a skóroval dva defenzivní touchdowny. Nejvíce se mu dařilo v roce 2015, kdy byl vybrán do základní sestavy Pro Bowlu a také byl odměněn pětiletým kontraktem s Redskins, který mu vynesl 75 milionů dolarů. Nyní se rozhodl odejít z průměrného mužstva Washingtonu a posílil silnou obrannou řadu bizonů z Buffala.

V loňské sezoně vynechal několik zápasů kvůli zranění stehenního svalu. Ale i když byl zdravý, tak předváděl nevyrovnané výkony. Quarterbaci soupeře měli proti Normanovi rating kolem 120, což není pro obránce ideální hodnocení, ale pokud zůstane zdravý, může patřit mezi nejlepší cornerbacky celé soutěže.

Spekulace o zájmu Bills se rojily již delší dobu, ale generální manažer Buffala Brandon Beane si nechával otevřená vrátka a čekal, jaké naděje přinese letošní NFL Combine. Beane dříve působil ve vedení Panthers, takže Normana velmi dobře zná a má s ním přátelský vztah.

Bill s loňské sezoně proháněli vítěze divize AFC East New England Patriots a s bilancí 10-6 postoupili do wild card game, kde nešťastně vypadli s Houstonem Texans. Celou sezonu je zdobila skvělá defenziva a zkušený zadák kvalit Normana se bude v příštím roce náramně hodit.

 

Zdroje:
CBS Sports