Brees i Jackson mezi hráči týdne

Brees i Jackson mezi hráči týdne zdroj: CBS Sports

Oba rekordmani proklouzli do pravidelného výběru.

Lamar Jackson opět vedl svůj tým k povinnému vítězství proti tryskáčům z New Yorku. Zaznamenal pět touchdownů a utkání zakončil s ratingem 134,4. Lamar je v čele hlasování fanoušků o MVP a pěti touchdownový zápas se mu povedl už potřetí v sezoně. Dále přidal 86 běhových yardů a vymazal Michaela Vicka z čela historických tabulek v počtu naběhaných yardů quarterbackem za sezonu - 1103. Jackson je mezi nejlepšími hráči týdne po páté z posledních sedmi týdnů, jeho forma před playoff graduje. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

⏪SWIPE⏪ to see the AFC Players of Week 15!

Příspěvek sdílený NFL (@nfl),Pro 18, 2019 v 5:33 PST

Drew Brees vstoupil do historie ve velkém stylu. Saints zničili Indianapolis Colts 34 - 7 a quarterback domácích překonal rekord v počtu touchdownů v celé historii NFL. S číslem 541 v historických tabulkách přeskočil Paytona Manninga, když proti Colts skóroval 4 touchdowny. V utkání naprosto dominoval a zkompletoval 29 z 30 pokusů pro 307 yardů, což je s číslem 96,7 % Breesův osobní rekord. Legenda NFL je do týmu týdne vybrána po pětadvacáté v kariéře.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

⏪SWIPE⏪ to see the NFC Players of Week 15!

Příspěvek sdílený NFL (@nfl),Pro 18, 2019 v 5:44 PST

Mezi obránci zazářil cornerback Buffalo Bills Tre´Davious White, který vedl obranu Bills pří vítězství 17 - 10 proti Steelers. Dvakrát zachytil interception a k tomu přidal čtyři úspěšné tackly. Do výběru se vešel i obránce Arizony Cardinals Patrick Peterson, který také zaznamenal interception a k tomu sedm úspěšných tacklů. Defensive end z Houstonu Texans Angelo Blackson zblokoval field goal Tittans v důležitém momentu utkání s Tennessee a ve výběru týdne se objevuje poprvé v kariéře. 

Mezi kickery kraloval Dan Bailey z Minnesoty Vikings, když se 15 body podílel na vítězství Vikingů 39 - 10. Minnesota stále bojuje o vítězství v divizi a důležitý zápas s Los Angeles Chargers sehráli na výbornou.

Zdroje:
NFL.com