Bývalý hráč New England Patriots byl zastřelen ve svém domě

Bývalý hráč New England Patriots byl zastřelen ve svém domě Donald “Reche” Caldwell | zdroj: ESPN

Reche Caldwell byl nalezen mrtvý ve svém domě v Tampě na Floridě. Dle policie došlo k vraždě a bylo zahájeno vyšetřování. 

Bývalý profesionální fotbalista Donald “Reche” Caldwell, který strávil 7 sezon v NFL, byl zavražděn. O tragédii informovala jeho matka v sobotu večer. Bylo mu 41 let. 

Policejní oddělení v Tampě potvrdilo, že skutečně došlo k vraždě jednačtyřicetiletého muže.

Caldwell byl draftován v roce 2002, tři sezóny strávil v Los Angeles Chargers a poté odešel k šampionům z New England Patriots. V roce 2006 byl nejlepším týmovým receiverem, když napočítal 760 yardů. V klubu se sblížil s Wesem Walkerem, kterého vražda kamaráda, citelně zasáhla. 

“Jeho úsměv a životní postoj byly nakažlivé. Mé myšlenky a modlitby směřují k Bubbovi Caldwellovi a jeho rodině.”

 V NFL odehrál 71 utkání, ve kterých zachytil 152 přihrávek pro 1851 yardů a 11 touchdownů. Po konci profesionální kariéry se vrátil na rodnou Floridu, kde ho pronásledovali problémy z minulosti. Jeho bratr Bubba Chaldwell tvrdí, že Reche stále pronásledovala chyba z finále konference AFC v lednu 2007. Patriots prohráli s Indianapolis Colts 34:38.

"Ta porážka ho ranila a odkopla jako nechtěné dítě. Pronásledovala ho celou dobu a mentálně zranila," řekl bratr zavražděného fotbalisty. 

V roce 2014 byl Caldwell odsouzen k 27 měsícům vězení za držení a prodej drog. V lednu 2020 byl obviněn z finančních podvodů na zdravotním pojištění. On a několik dalších hráčů NFL připravilo stát o čtyři miliony dolarů. Tento měsíc měl být odsouzen. 

 

Zdroje:
ESPN