"Chci hrát v Chiefs dlouhé roky," říká Mahomes a čeká na dlouhodobý kontrakt

"Chci hrát v Chiefs dlouhé roky," říká Mahomes a čeká na dlouhodobý kontrakt Patrick Mahomes | zdroj: chiefs.com

Mahomes zatím nepodepsal dlouhodobý stamilionový kontakt, ale hráč zůstává pozitivní a věří, že spojí s Chiefs zbytek své fotbalové kariéry. 

Quarterback Chiefs Patrick Mahomes zatím nedostal nabídku dlouhodobého kontraktu, ale pevně věří, že brzy přijde nabídka, která hvězdného hráče udrží v Kansasu několik následujících let. 

“Chci být náčelníkem dlouhé roky. Toužím po smlouvě, která mi dá jistotu. Rozumím a plně důvěřuji vedení Chiefs, že vše půjde dle plánu a nechají mě hrát hru, kterou tak miluji. Všechno přijde ve správnou dobu,” řekl Mahomes.

Chiefs tento týden využili opci v Mahomesově smlouvě, kterou podepsal jako výběr v prvním kole draftu 2017. Nyní je s Chiefs smluvně vázán do roku 2021.

Člen vedení Chiefs Clark Hunt řekl, že udržet Mahomese v týmu je priorita, které se dává nejvyšší význam. Hunt řekl, že 12 měsíců je dostatečná doba k podpisu dlouhodobé smlouvy, která hráči přinese desítky milionů dolarů. 

“Zatím nedokážu říct, kdy k dohodě dojde. Může to trvat tři, ale také šest měsíců,” řekl Hunt.

Generální manažer Brett Veach hovořil s Mahomesem před letošním draftem a ptal se ho, kterého hráče by si přál do týmu. Odpověď byla jasná - Clyde. Chiefs tak posílí runnig back univerzity LSU Clyde Edwards-Helaire, který byl vybrán v prvním kole draftu. 

“První věc, která mě na Clydovi zaujala, je jeho schopnost hrát lépe a lépe v důležitých utkáních. Mám rád hráče, kteří se nebojí postavit konkurenci. Kdykoliv hrajete na tom největším jevišti, hrajete svůj nejlepší fotbal a posouváte tým kupředu. Je jasné, že chceme posílit ofenzivu a Clyde byl první hráč, na kterého jsem si vzpomněl. Máme výborné running backy a on do týmu skvěle zapadne a pomůže nám hrát náš nejlepší fotbal,” řekl Mahomes na adresu nového spoluhráče. 

Kvůli pandemii je letošní offseason odlišná od těch minulých. Hráči se připravují individuálně za zavřenými dveřmi. Mahomes trénuje se svou přítelkyni, která je fitness trenérkou. 

“Pomáhá mi má přítelkyně, která je fitness guru. Píše si všechny tréninky, která jsem dělal a konzultuje je s mým trenérem. Mají všechny možné typy tréninků, aby se ujistili, že dělám vše, co je potřeba. Měl jsem docela štěstí, protože jsem již v minulosti začal v domě stavět posilovnu, takže mám doma všechno potřebné vybavení,” zakončil MVP letošního Super Bowlu.

Zdroje:
ESPN