Chiefs hostí v posledním utkání Chargers

Chiefs hostí v posledním utkání Chargers zdroj: Kansas

Chiefs hrají před playoff ve skvělé formě. Na domácí půdě přivítají LA Chargers.

Fanoušci Chiefs, kteří jsou považování za nejlepší v celé NFL, se těší na poslední utkání základní části. Arrowhead stadium v Kansas City ozdobí souboj dvou divizních rivalů Chiefs (11-4 ) a Los Angeles Chargers (5-10). Domácí hrají ve vynikající formě a před playoff jsou plni optimismu. Pro hosty z LA sezona v neděli skončí, hráči i trenér však chtějí nepovedenou sezonu zakončit vítězstvím.

Chiefs disponují obrovskou útočnou silou. Mají čtvrtý nejlepší útok soutěže a taktéž čtvrtou nejlepší pasovou hru. Slabinou je horší obrana, kterou však v prosinci výrazně zlepšili a v posledních dvou utkáních nepovolili soupeřům jediný touchdown. Chargers patří ve všech důležitých týmových statistikách v ligovému průměru, avšak zdobí je dobrá obrana, která je v letošním roce šestá nejlepší.

Poslední vzájemné utkání sehráli v listopadu na stadionu Azteca v Mexico City. Chargers získali více prvních downů, více pasových yardů i field golů, ale hlavně čtyřikrát ztratili balon při útočné hře a toho Chiefs dokonale využili. Kansas třikrát skóroval touchdown, především pasový touchdown na Travise Kelceho byl ozdobou utkání. Chargers jsou v Mexiku velmi populární a během zápasu měli výraznou podporu domácích fanoušků. Ani to však nestačilo a Chiefs vyhráli v poměru 24–17. 

Mezi zraněnými na straně domácích zůstávají corner back Morris Claiborne a guard Andrew Wylle, start ofenzivního linemana Cama Ervinga je zatím s otazníkem. Na druhé straně určitě nenastoupí tackle Russel Okung, lehké zranění má i quarterback Phillip Rivers, ale utkání určitě zvládne odehrát.

Chiefs před playoff chytili skvělou formu. Vyhráli pět utkání za sebou a především výhra na hřišti obhájců titulu z New England Patriots dává Chiefs velkou psychologickou výhodu před rozhodující fází sezony. Chargers naopak z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jeden a největší slabinou je děravá obrana. Předpokládá se, že útok vedený Patrikem Mahomesem obranu „baterek“ rozebere na součástky a v utkání Chiefs zvítězí.

Pro Chargers sezona v neděli končí, trenér Anthony Lynn ale očekává plné nasazení a vůli vyhrát poslední utkání roku 2019.

„Jsme profesionálové. Máme práci, kterou musíme dokončit. Očekávám od všech nejlepší možný výkon a důstojné rozloučení se sezonou.“         

Ofenzivní koordinátor Chiefs Eric Bieniemy chválí souhru Patricka Mahomese a Tight enda Travise Kelceho

„Na hřišti si skvěle rozumí. Jejich spolupráce a chemie je unikátní. Dávají nám do zápasů obrovskou výhodu.“

Tip na utkání: Uvidíme ofenzivní koncert, který ovládne domácí tým.

Tagy:
Preview
Zdroje:
NFL.com