Chiefs končí na 2. místě AFC. Pomohla výhra Miami nad Patriots

Chiefs končí na 2. místě AFC. Pomohla výhra Miami nad Patriots zdroj: Kansas

Týden volna pro hráče Chiefs. Poslední domácí výhra posunula Kansas na 2. místo AFC. 

Chargers 21 - 31 Chiefs

"Ať žijí Delfíni!" volal na tiskové konferenci trenér Andy Reed. Hráči Miami Doplhins překvapivě dobyli Foxborough a dopřáli hráčům Chiefs týden volna. Kansas City v domácím utkání přehráli LA Chargers 31:21 a sezonu zakončí na druhém místě konference AFC. 

Chiefs potřebovali proti Chargers bezpodmínečně zvítězit a doufat v zaváhání New England Patriots. Obhájce titulu trápí slabý útok a v posledním utkání tým nepodržela jindy neprostupná obrana. Organizace Pats, vedena na hřišti Tomem Bradym, prohrála 24-27 a vyklidila pozici na druhém místě AFC. Hráči Kansasu využili prosincové formy a v pohledném utkání přehráli divizního rivala z LA 31-21. Tím se Chiefs posunuli na druhém místo a příští týden můžou odpočívat, zatímco Patriots nastoupí do wild card game. Vstupovat do playoff o týden později je nesporná výhoda. Hráči lépe zregenerují, týmy se lépe takticky připraví. Do Superbowlu postoupilo 80 % týmů, které nehrály první týden nadstavbové části.  

“Před playoff máme skvělou formu a momentum je na naší straně,” řekl quarteback Patrick Mahomes   

Začátek utkání vyšel lépe hostům, kteří se dostali do vedení 7-3. Dvě velké big play Chiefs a touchdown Demarcuse Robinsona zajistily domácím vedení ještě před koncem poločasu. Následoval interception na každé straně a překvapivý touchdown a vedení Chargers 14-10. Utkání se však vzápětí zlomilo. Returner domácích Malcom Hardmand doběhl s míčem 104 yardů a z returnu zaznamenal úžasný touchdown. Rozhodující body domácím zařídil během dlouhým 84 yardů running back domácích Damien Williams. Skóre bylo 24-14 a Chiefs získali rozhodující náskok. Hosté sice snížili, ale Williams přidal další běhový touchdown a stal se hvězdou zápasu. 

“Skvělé utkání, mělo úplně všechno. Zvládli jsme ho a já jsem na všechny hráče opravdu hrdý,” řekl po zápase kouč domácích. 

Zápasy AFC wild card se hrají příští sobotu. Texans přivítají doma Buffalo Bills a Tennessee Titans zavítají na půdu New England Patriots. Především pro Patriots je utkání navíc velkou ranou. Téměř každý hráč nastupoval s nějakým zraněním a týden odpočinku by útoku Pats velmi prospěl. Titans nemají co ztratit a pojedou na Foxborough zvítězit. Bills jsou nevyzpytatelným týmem, který prohrál poslední dva zápasy, na druhé straně Texans šetřili své největší hvězdy a na domácí půdě budou chtít konečně vyhrát. 

Chiefs do playoff vstoupí v neděli 12. ledna. Utkání sehrají na domácím Arrowhead stadionu s jedním z vítězů wild card zápasů.

Zdroje:
NFL.com