Cornerback A. J. Bouye míří do Broncos. Pro Jaguars byl drahý

Cornerback A. J. Bouye míří do Broncos. Pro Jaguars byl drahý zdroj: CBS Sports

V Jacksonville bojují s platovým stropem, a tak se zbavili své největší obranné hvězdy.

Den poté, co vedení Jaguars využilo franchise tag na defenzivního enda Yannicka Ngakoua, obratem souhlasilo s výměnou cornerbacka A. J. Bouya do Denveru Broncos. 

Jacksonville obdrží výběr ve 4. kole letošního draftu a především získají místo pod platovým stropem. 

Bouye přišel k Jaguars v roce 2017 jako volný hráč a společně s Jalenem Ramseym vytvořili jednu z nejlepších obraných dvojic v soutěži. Oba hráli skvěle, ale nyní jsou pryč. Ramsey byl vyměněn do Los Angeles a stejný osud nyní čeká i Bouya, který míří do Colorada. 

Ramsey na výměnu svého kamaráda reagoval na Twitteru: 

Finančně dává tento trejd smysl. Bouye měl v příští sezoně získat 15,5 milionů dolarů a Jaguars mají pod platovým stropem pouze 20 milionů rezervu. Ngakou také bude chtít dost peněz a tak by vedení Jaguars muselo Bouyemu výrazně snížit plat a to by se hráči určitě nelíbilo. Čtvrté kolo draftu navíc dává šanci posílit soupisku za minimální množství peněz. 

Broncos také udělali skvělý obchod. Pod platovým stropem mají dost místa a tak si mohou dovolit zaplatit Bouyemu dost peněz. Od osmadvacetiletého hráče klub očekává, že se stane hvězdou obrany a základním stavebním kamenem týmu, který hledá svou tvář a o úspěchu v playoff stále jen sní.

Zdroje:
NFL.com