COVID-19 dorazil do NFL. Trenér Sean Payton je první potvrzený nakažený

COVID-19 dorazil do NFL. Trenér Sean Payton je první potvrzený nakažený Sean Payton | zdroj: Sport Illustrated

Koronavirus se bohužel nevyhnul ani NFL. Prvním pozitivně testovaným je trenér New Orleans Saints Sean Payton.

Hlavní trenér Saints Sean Payton ve čtvrtek prohlásil, že byl pozitivně testován na nový typ koronaviru COVID-19. Payton v sobotu navštívil dostihový závod v Oaklanw Park v Arkansasu a pociťoval slabost a trpěl zimnicí. To ho nasměrovalo k postoupení zdravotního testu a ten byl bohužel pozitivní. 

“Příznaky se začaly projevovat během víkendu. V pondělí jsem se nechal otestovat a výsledek byl pozitivní, ale nemám žádné dýchací potíže ani horečku,” řekl dlouholetý hlavní kouč Saints. 

Komisař NFL Roger Goodell vydal ve čtvrtek prohlášení:

“Naším primárním zájmem je Seanovo zdraví. Udělal správnou věc, když vyhledal lékařskou pomoc. Přejeme mu brzké uzdravení. Nejsme překvapeni, že pandemie zasáhla i člena naší NFL rodiny. Tato informace zdůrazňuje, aby se všichni řídili radami lékařů a odborníků v oblasti veřejného zdraví a chránili jak sebe, tak i ostatní.” 

Trenérský mág a vítěz Super Bowlu 2009 je prvním členem NFL, který byl pozitivně testován.

Payton v rozhovoru pro ESPN řekl:

“Nejde jen o uzavření se před společností na dva týdny. Pokud lité tu nákazu dostatečně pochopí, můžeme společně postupovat a zamezit rozšíření. Najděte si čas a poslouchejte, co vám říkají odborníci. Není složité pochopit, co vám říkají. I malý krok může mít velký vliv na ukončení pandemie. Mám štěstí, že příznaky nejsou nijak vážné. Mladí lidé mají pocit, že to zvládnou, ale mohou být nositelem a nakazit někoho, kdo nemoc nevydrží. Každý musí přijmout svou roli a být opatrný.” 

Vedení soutěže doporučilo týmům, aby na následující dva týdny uzavřely svá sportoviště a tréninkové prostory kvůli možnému šíření nebezpečné nákazy. 

Kouči New Orleans přejeme brzké uzdravení.