Cowboys bez touchdownu. Naděje na playoff se rozplývá

24. 12. 2019
0
Cowboys bez touchdownu. Naděje na playoff se rozplývá zdroj: tisková zpráva

Slabá divizi NFC East nabídla slabý zápas.

Cowboys 9 : 17 Eagles

V nedělním divizním souboji hostila Philadelphia Eagles rivaly Dallas Cowboys, kteří měli před zápasem situaci plně ve svých rukou. Od zápasu se očekávala bitva o každý míč a z pohledu diváka opravdu nešlo o pěkný zápas, naopak o obrannou bitvu plnou chyb, v níž Eagles doslova urvali výhru 17:9. Vítězství je to velmi cenné, protože posouvá Eagles blíž k branám playoff.

Ve slabé divizi NFC East bylo od začátku sezóny jasné, že o postup do playoff se budou prát právě tyto dva týmy. Nikdo však nečekal, že jejich výkony během podzimu budou tak nevýrazné. Eagles se během sezóny zranili tři hlavní receiveři, což značně oslabilo jejich útočnou sílu. Cowboys se pro změnu potýkali s tím, že nebyli schopni vyhrávat vyrovnané zápasy s těžšími soupeři. Oba týmy tak šly do nedělního zápasu s bilancí 7 výher a 7 porážek.

Od začátku zápasu bylo v případě Eagles od začátku jasné, co chtějí hrát – postupný útok se dvěma tight-endy (Zach Ertz a Dallas Goedert) a runningbackem (Miles Sanders). Eagles neměli v plánu soupeře přestřílet, ale maximalizovat svoje silné stránky, a tím klíčový zápas vyhrát. U Cowboys naopak nebylo vůbec jasné, jakým směrem se jejich hra má ubírat, a kdo bude hlavním tahounem ofenzivy. Například v klíčových akcích zápasu na začátku 3. čtvrtiny (za stavu 10:6 pro Eagles) nebyl na hřišti runningback Ezekiel Elliott, který byl však v zápase nejúčinnější zbraní Cowboys. Když se k rozpačitým rozhodnutím trenérů přidala nevýrazná a nepřesná hra quarterbacka Daka Prescotta a množství dropnutých přihrávek od všech receiverů, bylo zřejmé, že pro Cowboys bude velmi obtížné tento zápas vyhrát.

Opravdu pěkných akcí by se dalo spočítat na prstech jedné ruky, pravděpodobně nejhezčím momentem zápasu byl dlouhý pass chycený akrobaticky Michaelem Gallupem na úvod 2. čtvrtiny. Slibně se v posledních týdnech ukazuje nováček Miles Sanders, který v zápase zaznamenal 79 naběhaných a 77 nachytaných yardů a skóroval jeden touchdown, čímž dotáhl Eagles k vítězství. Zápas taky napověděl, že by mohla fungovat souhra mezi quarterbackem Carsonem Wentzem a jeho mladými receivery.

Eagles vypadají v lepším rozpoložení, a pokud v posledním zápase porazí NY Giants, mají jistou účast v playoff. U Cowboys zažívají silné roztrpčení z průběhu sezóny, protože fanoušci i vedení týmu měli od silného kádru jiná očekávání. Majitele, rodinu Jonesových, čeká po sezóně množství rozhodnutí, pravděpodobně nutné změny na pozicích trenérů a vyřešení smluv u klíčových hráčů (Dak Prescott a Amari Cooper).

Zdroje:
NFL.com