Cowboys sahají hluboko do peněženky. Duo Cooper Prescott zůstává

Cowboys sahají hluboko do peněženky. Duo Cooper Prescott zůstává Amari Cooper a Dak Prescott | zdroj: Profimedia

Franchise tag pro Daka Prescotta a dlouhodobá smlouva pro Amari Coopera.

Kovbojové uvalili na Daka Prescotta franchise tag, aby odradili možné nápadníky a stamilionový kontrakt mu nabídnou až po skončení sezony 2020. Zástupci klubu ve svém prohlášení zmínili, že dohoda má cenu necelý 33 milionů amerických dolarů.

Prescott může hrát pod franchise tagem, což znamená odměnu ve výši průměru z pěti nejlepších výplat na pozici quarterbacka. Tento krok přinesl vedení organizace potřebný čas a prostor k vyjednávání o dlouhodobé smlouvě.

View this post on Instagram

Cowboys placing franchise tag on QB Dak Prescott. (via @rapsheet) - : Aaron M. Sprecher/AP

A post shared by NFL (@nfl) onMar 16, 2020 at 7:34am PDT

I Prescott podnikl správný krok, protože v roce 2021 může být nejlépe placeným quarterbackem NFL, pokud Patrick Mahomes podepíše s Chiefs v letošním roce. Šestadvacetiletý rodák z Louisiany si dvakrát zahrál v Pro Bowlu a v loňské sezoně patřil mezi nejlepší hráče napříč NFL. Naházel 4902 yardů pro 30 touchdownů a 11 interceptions s ratingem 99.7. V klíčovém ročníku tedy potvrdil, že má schopnosti být lídrem týmu a své miliony si bezesporu zaslouží.

Amari Cooper podepsal pětiletý kontrakt na 100 milionů dolarů

Vedení Cowboys dosáhlo dohody s wide receiverem Amari Cooperem, která pětadvacetiletého rodáka z Miami udrží v Dallasu příštích pět let a vynese mu 100 milionů dolarů, z toho 60 garantovaných.
K podpisu kontraktu došlo pouhých dvanáct hodin poté, co kovbojové uplatnili franchise tag na quarterbacka Daka Prescotta.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@dallascowboys, WR @amaricooper9 agree in principle to five-year, $100M deal. (via @rapsheet) - : Matt Patterson/AP

Příspěvek sdílený NFL (@nfl),Bře 16, 2020 v 8:04 PDT

Bývalý hráč alabamské university vstoupil do NFL v dresu Oakladnu Riders a byl vybrán ve čtvrtém kole draftu. Ve své nováčkovské sezoně napočítal 72 zachycení pro 1070 yardů a šest touchdownů. V roce 2016 čísla ještě vylepšil, když doběhl pro 1153 yardů a pět touchdownů. Po dvou letech plných zranění přestoupil do Dallasu a rok od roku zvyšuje svou výkonnost. V minulém roce úspěšně zachytil 79 přihrávek pro 1189 yardů a 8 touchdownů. Za pět let v NFL byl čtyřikrát vybrán do sestavy roku a zahrál si v Pro Bowlu.

Od chvíle, kdy byl Cooper vyměněn do Dallasu, pomohl útoku rozložit síly a výrazně pozvedl útočnou hru pětinásobného vítěze Super Bowlu. V pětadvaceti zápasech zachytil 132 přihrávek pro 1914 yardů a byl první volbou pro quarterbacka Daka Prescotta. Nyní bude výtečná spolupráce v následujících letech pokračovat.

První hráč v historii Oakland Riders, který v nováčkovské sezoně nachytal 1000 a více yardů, podepsal jeden z nejlukrativnějších kontraktů v novodobých dějinách amerického fotbalu. S průměrným ročním příjmem 20 milionů amerických dolarů je společně s Julio Jonesem z Atlanty nejlépe placeným wide receiverem soutěže. Víc než 60 garantovaných milionů mají pouze Michaela Thomas z New Orleans (60,6 milionů) a Odell Beckham Jr. (65 milionů dolarů).