Další rekord pokořen. Michael Thomas je nejlepší wide receiver sezony

Další rekord pokořen. Michael Thomas je nejlepší wide receiver sezony zdroj: Saints

Rekord v počtu catchů překonán. Michael Thomas vládne receiverům celé NFL. 

Další rekord ve sté sezoně NFL je překonán. V utkání proti Tennesse Tittans Thomas úspěšně zachytil 11 přihrávek od Drew Breese a s číslem 144 překonal Marvina Harrisona v historických tabulkách NFL. 

"Abych řekl pravdu, zase tolik to pro mě neznamená. Nepovažuji to za samozřejmost, ale důležitý je týmový úspěch. Chytal jsem přihrávky, abych pomohl týmu vyhrát a zůstat v dobré pozici před playoff. Chci hrát pořád stejně, chytat přihrávky a překonat další rekordy," řekl Thomas v po zápasovém rozhovoru. 

V nedělním utkání Thomas opět potvrdil svou skvělou formu. Podeváté skončil zápas s dvouciferným číslem, v zápase chytil 12 přihrávek pro 136 yardů s jedním touchdownem. Do nedělního zápasu zaznamenal o 219 yardů víc, než kterýkoliv jiný WR a zároveň měl velkých náskok v počtu catchů - o 29 víc než druhý v pořadí Chris Goodwin z Tampy Bay. 

Thomas v neděli překonal nejen Marvina Harrisona, ale také pokořil Randyho Mose, který držel rekord v počtu yardů v prvních čtyřech sezonách NFL - 5396. Také překonal Antonia Browna s 265 zachycenými pasy ve dvou po sobě jdoucích sezonách. 

Kombinace Thomasovi rychlosti se skvělým výběrem místa a až neuvěřitelnými pozicemi, ze kterých přihrávky zpracovává, dává Saints velkou výhodou pro nadcházející playoff. Nesmíme opomenout ani skvělého veterána Drew Breese, který Thomase zásobuje škálou přesně načasovaných přihrávek. 

"Thomas dělá svou práci opravdu skvěle. Je naší velkou zbraní," pochválil Thomase quarterback Drew Breese. 

"Soustředíme se na jediný cíl a tím je vyhrát ligu," prohlásil Thomas pro klubovou televizi. 

Thomasovy statistiky letošní sezony:

  • 1. místo v zaznamenaných yardech
  • 1. místo v 1. downech
  • 1. místo v zachyceních
  • 2. místo v touchdownech 
  • 9 her s 10 a více zachyceními
  • Překonání rekordu Marvina Harrisona - 144 catchů
Tagy:
rekord
Zdroje:
NFL.com