Další úspěšný člen klanu Jonesů. Chandler jde po rekordu NFL

Další úspěšný člen klanu Jonesů. Chandler jde po rekordu NFL zdroj: Cardinals

Linebacker Cardinals patří mezi nejlepší obránce letošní sezony.

Chandler Jones je dalším úspěšným sportovcem z rodu Jonesů. Nejstarší bratr Arthur vyhrál v roce 2012 Super Bowl s Baltimore Ravens. Prostřední Jon je nejlepší zápasník v historii MMA a právoplatný šampión UFC. Chandler je linebacker Arizony Cardinals a v letošní sezoně míří za oceněním pro nejlepšího defenzivního hráče soutěže.    

Chandler Jones v nedělním utkání proti Seahawks řídil obranu domácích a přiváděl quarterbacka Russella Wilsona k šílenství. Během zápasu zaznamenal 4 sacky, šest tacklů, šestkrát trefil quarterbacka a dvakrát vynutil fumble soupeře. To jsou opravdu působivá čísla a Jones potvrzuje, že je právem mezi kandidáty na nejlepšího defenzivního hráče letošní sezony.

Arizona nepatří mezi nejsilnější týmy soutěže a to Jonese trošku brzdí. Být součásti úspěšnější organizace, nejspíše by mu ocenění pro defenzivního hráče sezony neuniklo. Mezi hráči, kterým sezona skončí již po základní části, je suverénně nejlepší.

Čtyřikrát sackovat quarterbacka se Jonesovi povedlo podruhé v sezoně a je teprve třetím hráčem od roku 1982, který to dokázal. Zatím má na svém kontě 19 sacků a pokud v poslední utkání přidá další čtyři, překoná Michaela Strahana, který zaznamenal 22,5 sacků v sezoně, což je rekord NFL.

„Vůbec jsem to netušil, dokud mi to neřekli spoluhráči, že jsem kousek od rekordu. Nesoustředím se na čísla, jen hraji fotbal,“ řekl Jones pro klubovou televizi.

„Nejde jen o mě, ale o mé spoluhráče a moji rodinu. Spousta hráčů se dostala kousek od rekordu, tak uvidíme, co se stane příští víkend.“

V minulosti se rekordu přiblížili Aaron Donald a J. J. Watt s číslem 20,5 sacku. Jones musí v poslední utkání čtyřikrát stáhnout quarterbacka Rams Jareda Goffa, což není snadný úkol. I když by nedosáhl na rekord NFL, již nyní vládne historické statistice Arizony Cardinals. 

Celou sezonu předvádí vynikající a především vyrovnané výkony a právem patří mezi kandidáty na nejlepšího defenzivního hráče roku.

Tagy:
rekord
Zdroje:
NFL.com