Dalton po devíti letech opouští Cincinnati. Bengals sázejí na Joe Burrowa

Jedna dlouhá kapitola se uzavřela. Andy Dalton je rozhodnutý změnit prostředí a opouští Bengals. 

Andy Dalton byl dlouhých devět let jednou z hlavních tváří Cincinnati Bengals. Nejhorší tým loňské sezony před pár dny přivedl jedničku draftu Joe Burrowa, který zaujme pozici starting quarterbacka. Dalton se rozhodl najít novou výzvu a požádal vedení organizace o ukončení kontraktu. 

“Andy vždy bude mít speciální místo v naší organizaci i v mém srdci. Je to pro nás těžký den, vážíme si jeho přístupu, je to opravdový profesionál. Velice si ho vážíme a respektujeme ho,” prohlásil předseda týmu Mike Brown.

Letošní offseason je kvůli koronaviru zcela odlišné než předchozí a pro volné hráče složitější. Toho si je vědom i Dalton a přemýšlí o novém angažmá. V zákulisí se mluví o Jaguars či dokonce New England Patriots. Jags trénuje kouč Jay Gruden, se kterým dva roky spolupracoval v Cincinnati a dařilo se jim. 

Vím, že letošní rok je naprosto ojedinělý. Není žádná offseason a já tomu rozumím. V mé situaci si můžu říkat zda vyberu jeden tým nebo druhý. Ale co když vyberu špatně? Takové myšlenky by mě zabily. S mojí ženou jsme to ve středu v noci řešili a řekli jsme si, že Bůh chce, abychom byli na správném místě a tam také skončíme,” řekl Dalton

Bengals si Daltona vybrali v druhém kole 2011 a během devíti let nastoupil k 133 utkáním, ve kterých naházel 31 594 yardů, 204 touchdownů, 118 interceptionů. Dále přidal 1221 běhových yardů a 22 touchdownů.

"Andy bude vždy považován za člena Bengals. Trenéři i spoluhráči vždy oceňovali jeho touho vítězit. S jeho manželkou se zapojili do spousty charitativních projektů a pomáhali místní komunitě. Znamenali pro nás mnoho a přejeme jim mnoho štěstí do budoucna," řekl kouč Bengals Zac Taylor.

Zdroje:
NFL.com