Dokáže oslabená Tampa držet krok v přestřelce s Houstonem?

21. 12. 2019
0
Dokáže oslabená Tampa držet krok v přestřelce s Houstonem? zdroj: tisková zpráva

Zkomplikuje Tampa cestu Texans do playoff?

NFL divákům naservíruje velmi zajímavé zápasy už na sobotní večer, tak jako každý rok v půlce prosince. Všechny zápasy budou mít zajímavý náboj, protože pět ze šesti týmů stále může pomýšlet na playoff. V prvním zápase bude hostit Tampa Bay Buccaneers od 19:00 středoevropského času Houston Texans. Na první pohled se může zdát, že nepůjde o zajímavé utkání, protože Buccaneers jsou mimo boje o playoff, ale můžeme se těšit na vyrovnaný zápas se spoustou útočných akcí vzduchem.

Když mají Buccaneers dobrý den, jejich útok je nezastavitelný. Nyní se vezou na vlně čtyř výher v řadě (celkem 7-7), v nichž skórovali průměrně 34 bodů. Quarterback Buccanners Jameis Winston měl dva zápasy po sobě naházeno více než 450 yardů, to se nikomu v základní části NFL ještě nepovedlo. Na druhou stranu Winston umí často týmu zápas prohrát. Ostatně o tom mluví i jeho statistiky: první v naházených yardech (4573), druhý v touchdownech (30), ale zároveň i první v interceptionech (24). Winstonovi po sezóně končí smlouva a nad jeho pokračováním visel dlouho otazník. Po posledních výkonech to vypadá, že zkušený trenér Bruce Arians chce s Winstonem dále pracovat a eliminovat jeho špatné dny.

Velkou otázkou ovšem zůstává, kdo bude jeho přihrávky chytat. Oba hvězdní receiveři Mark Evans a Chris Godvin byli sice nominováni do lednového utkání hvězd, Probowlu, ale aktuálně jsou oba zranění a minimálně Evans až do konce sezony. Více prostoru tak dostane Breshad Perriman a další receiveři Buccaneers.

Texans (9-5) se v mnohém svému sobotnímu soupeři podobají. Jejich útok je rozhodně silnější než obrana, mají výborný passový útok, ale na rozdíl od Buccaneers jsou však výkony quarterbacka Deshauna Watsona mnohem vyrovnanější a jejich běhová hra také vůbec špatná. Díky změnám v ofenzivní linii (především příchod hvězdného Laremyho Tunsila) se oproti loňské sezóně podařilo zlepšit Watsonovu ochranu, čímž má více času na odehrání míče a zásadně se snížilo i riziko vážného zranění. DeAndre Hopkins je díky svým neobyčejným schopnostem jasným cílem číslo 1 pro Watsona. Obránci a trenéři toto samozřejmě moc dobře vědí, a proto ho v bránění často zdvojují a Hopkins tak nemá tolik možností se prosadit. Pro Texans je dlouhodobou starostí zdraví druhého receivera Willa Fullera. Když je zdravotně v pořádku, umí sám rozhodnout zápas a zároveň nutí obrany soupeřů bránit víc cílů. Očekává se, že v sobotu by měl do zápasu zasáhnout.

Bucaneers ukázali, že ačkoliv nemají o co hrát, zápasy rozhodně nevypouští. Ani Texans si nemůžou dovolit tento zápas pojmout v lehčím tempu, protože Tennessee Titans jim v souboji o playoff šlapou na paty a případná porážka by situaci Texans dost zkomplikovala. Můžeme se proto těšit na atraktivní zápas, ve kterém jsou i kvůli absenci receiverů Bucaneers mírnými favority Texans.

Tagy:
Preview
Zdroje:
NFL.com