Dva hráči NFL jsou obviněni z ozbrojené loupeže. Floridská policie vydala zatykače

Dva hráči NFL jsou obviněni z ozbrojené loupeže. Floridská policie vydala zatykače Deandre Baker | zdroj: Profimedia

Dva mladí talentovaní hráči, kterým se předpovídala velká budoucnost, jsou obviněni z ozbrojené loupeže. Mladí cornerbaci mají problém s hazardem a finanční trable vyřešili loupežným přepadením.

Dva profesionální hráči NFL byli obviněni z ozbrojené loupeže a je na ně vydán zatykač. Cornerback New York Giants Deandre Baker čelí obvinění ze čtyř loupeží a použití střelné zbraně. Stejná obvinění jsou vznesena i na cornerbacka Seattlu Seahawks Quintona Dunbara. 

Dle policie se oba hráči zúčastnili noční párty 13. května v Miramaru na Floridě. Během popíjení alkoholu, hraní karet a videoher vytáhl Baker poloautomatickou střelnou zbraň. On a Dunbar začali okrádat přítomné hosty o peníze a cennosti. Získali hotovost 7000 dolarů a několik hodinek luxusních značek v hodnotě 40 tisíc dolarů. 

Jeden ze svědků policii sdělil, že se s hráči dříve setkal v Miami, kde během večera prohráli 70 tisíc amerických dolarů. Různé zdroje tvrdí, že hráči mají problém s hazardem a veškeré peníze utratili v kasinech po celých Spojených státech. Další svědek vypověděl, že se jednalo o domluvenou loupež, protože u budovy stála tři strategicky rozmístěna vozidla, která umožnila pachatelům rychlý útěk. Jednalo se o luxusní vozidla značky Lamborghini, Mercedes-Benz a BMW. 

Policejní oddělení v Miramaru potvrdilo, že vydalo zatykače na dva hráče NFL, ale žádný z nich není ve vazbě. 

Dvaadvacetiletý Baker byl hvězdou univerzity v Georgii a byl vybrán jako 30. v pořadí draftu 2019 a očekávalo se, že v letošní sezoně nastoupí do sestavy Giants. Stejné naděje se vkládaly i do Quintona Dunbara v sestavě Seattlu Seahawks. Nyní to spíše vypadá na pěkných pár let posilování za mřížemi v americkém vězení.

Giants vydali oficiální prohlášení: "Situace jsme si vědomi. Byli jsme s DeAndrem v kontaktu. Momentálně nemůžeme situaci dále komentovat."

Zdroje:
CBS Sports