Eagles proti Cowboys. Kdo vyhraje NFC East?

Eagles proti Cowboys. Kdo vyhraje NFC East? zdroj: si.com

V hlavním taháku 16. hrací víkendu nastoupí Cowboys na horké půdě ve Filadelfii. 

Klíčové utkání divize NFC East, které vítěze posune blíže k branám playoff, se odehraje na Lincoln Financial Field ve Filadelfii. Domácí Eagles hostí vedoucí tým divize Dallas Cowboys. Oba týmy mají shodnou bilanci 7-7 a během sezony podobně střídaly vítězství s porážkami. Úspěšnější tým bude mít výhodu před posledním hracím týdnem a playoff ve svých rukou.    

Není pochyb o tom, že v nejlepší formě by Dallas orli udolal, ale vyhrát tři utkání v řadě dokázali kovbojové pouze v úplném úvodu sezony. Minulý víkend si divizní rivalové zvedli sebevědomí přesvědčivými výhrami a dobrou běhovou hrou. Dallas doma v pěkném utkání přehrál účastníka posledního Super Bowlu LA Rams 44:21. Filadelfie přivezla výhru 37:27 z Washingtonu. Dallasu v prosinci skvěle hraje ofenzivní lajna a kovbojové budou mít v utkání více možností, jak vyzrát na obranu domácího týmu. Všeobecně se očekává vyrovnané a na body chudší utkání s maximálně pětadvaceti body na obou stranách.

Během sezony oba tábory již věděly, že si v rozhodující fázi základní části zahrají o postup přímo mezi sebou. Kovbojové vyráží pro obhajobu divizního titulu, což nedokázali od památných let 1992 - 1996 kdy vyhráli tři Super Bowly. Eagles svůj jediný titul získali v roce 2018, když přehráli Patriots 41:33. 

I přes stejnou bilanci 7-7 vede tabulku Dallas. Kvůli lepším výsledkům s divizními soupeři stačí kovbojům vyhrát a definitivně si zajistí prvenství a přímý vstup do playoff. I když zvítězí Eagles, Dallas stále není ze hry. V posledním utkání musí porazit Redskins a doufat v klopýtnutí Filadelfie. Jednodušší scénář pro Cowboys tedy je porazit Eagles na jejich vlastní půdě, což není jednoduchý úkol.    

Dak Prescott šéfuje nejlepšímu útoku soutěže s druhým nejvyšším počtem pasových přihrávek v sezoně. Na druhé straně se Filadelfie v útoku poměrně trápí a drží na patnáctém místě. Co se týče defenzivy, mají oba soupeři dost podobné celosezónní statistiky. Poslední vzájemné utkání vyhrál Dallas 29:23. 

Pro domácího quarterbacka Carsona Wentze půjde o největší utkání kariéry. V letošní sezoně skóroval 25 touchdownů a sedm interceptionů. V rozhovoru pro klubovou televizi prohlásil: “Myslím, že to tak je. Je to nejdůležitější utkání mé kariéry. Víme, jaká je situace a o co nám jde. Opravdu se těším a věřím, že naši fanoušci znovu tým skvěle podpoří. Musíme využít domácího prostředí. Nemůžu se dočkat nedělního odpoledne.” 

V Texasu během týdne řešili zdravotní problémy klíčového muže sestavy Daka Prescotta. Quarterback laboroval se zraněním ramene a během týdne trénoval s bandáži na ruce. Zranění se lepší a do utkání od začátku zasáhne.

“Lepší se to. Mobilita a funkčnost je v pořádku. V sobotu budu připravený,” řekl Prescott den před utkáním.

Zdroje:
NFL.com