Finále konference NFC. 49ers hostí Green Bay Packers

Finále konference NFC. 49ers hostí Green Bay Packers zdroj: Packers.com

Dovede veterán Aaron Rodgers svůj tým do Superbowlu, nebo potvrdí domácí roli favorita? 

Domácí fanoušci čekají na účast v Superbowlu již sedm let, hostující ještě o dva více. San Francisco, jako vítěze konference NFC, favorizují odborníci i fanoušci po celém světě. Tým okolo Jimmy Garoppola prochází sezónou jako nůž máslem a po pětadvaceti letech touží přivézt Lombardiho trofej zpět na západ Spojených států. Packers vedeni Aaronem Rodgersem v divizním kole udolali Seahawks a cítí šanci na překvapení, kterých jsme letos viděli již nespočet. 

49ers se do konferenčního finále probojovali poprvé od roku 2013, s bilancí 13-3. Týmu skvěle fungovala ofenziva, která byla čtvrtou nejlepší v soutěži a utkání vyhrával především běhový útok, po Ravens druhý v NFL. V šesti zápasech zaznamenali 49ers 250 a více běhových yardů, což je rekord organizace.

Defenzivu domácích povede Nick Bosa, který byl zvolen nováčkem roku. Packers jsou ve všech důležitých statistikách v ligovém průměru, ale na výsledcích to nebylo vůbec znát. Rodgers sice neprožívá nejlepší sezonu kariéry, ale hraje konstantně bez výraznějších výkyvů. Důležitým hráčem hostů bude i runningback Aaron Jones, který v sezoně doběhl pro 1600 yardů a 16 touchdownů. Green Bay netrápí žádná zranění a tým je v plné síle, na straně 49ers určitě nastoupí všichni důležitý hráči v čele s Kittlem a Dee Fordem. 

"Základem je dělat vše, jako obvykle, nepřipouštět si tlak, který přichází. Snažím se dělat vše tak, jako v běžném hracím týdnu," prozradil recept na úspěch Aaron Rodgers.  

"Nemáme žádná zranění, všichni hráči jsou v pořádku a stoprocentně připraveni," řekl trenér domácích Kyle Shanahan 

"Kluci jsou do utkání úplně vtaženi, všichni to velmi prožíváme, celé město tím žije. Na stadionu bude velký hluk, fanoušci jsou skvělý," prohlásil quarterback Jimmy Garoppolo

Vzájemné utkání z podzimu loňského roku suverénně ovládli domácí 49ers v poměru 37:8, Garoppolo naházel 253 yardů pro 2 touchdowny a sezonu zakončil s 27 touchdowny a ratingem 102. Na druhé straně Aaron Rodgers zaznamenal 26 touchdownů a pouhé čtyři interceptions. V playoff se ovšem začíná od nuly a Packers určitě najdou způsob, jak zpomalit ofenzivu 49ers a postoupit do finále.

Zdroje:
www.cbssports.com