Frank Gore může nadále přepisovat historické tabulky. Podepsal roční smlouvu s Jets

Frank Gore může nadále přepisovat historické tabulky. Podepsal roční smlouvu s Jets Frank Gore | zdroj: Profimedia

Running back Frank Gore souhlasil s ročním kontraktem v New Yorku Jets. Nestárnoucí hráč si prodlouží výjimečnou kariéru a míří za dalšími rekordy. 

Budoucí člen síně slávy, veterán Frank Gore, podepsal roční kontrakt s New York Jets. Brzy sedmatřicetiletý veterán nastoupí do své šestnácté sezony v NFL a připojí se k páté organizaci. Pětinásobného Probowlera si v týmu přál kouč Adam Gase, který running backa trénoval v Miami, kde Gore ovládl klubové statistiky. 

Člen All Decade Teamu NFL 2010 se připojí k Jets, aby kryl záda Le´Veonu Bellovi, trojnásobnému Probowlerovi, který v New Yorku začne druhou sezonu a vedení si od něj hodně slibuje. 

Během dlouhé kariéry se objevil nejprve v dresu 49ers jako 65. draftovaný hráč 2005. Poté zamířil do konference AFC a tři roky háji barvy hříbat z Indianapolis. Sezona v Miami a loňský rok v Buffalo ho dovedly až k tryskáčům z New Yorku, kde hodlá nadále měnit historické tabulky. 

Gore je třetí v počtu naběhaných yardů 15 347, třetí v běhových pokuse 3 548 a čtvrtý ve scrimmage yardech 19 243.

V říjnu loňského roku vystřídal na třetím místě historického pořadí Barryho Sanderse a potřebuje 1380 yardů k pokoření legendy Chicaga Bears Waltera Paytona. 

V dresu Bills minulý rok odehrál 17 utkání, ve kterých naběhal 721 yardů pro dva touchdowny. Vedl týmové statistiky v počtu běhových pokusů - 166.

"Pořád to miluji a pořád trénuji naplno. Ukazuji lidem, že když mi dají šanci, můžu stále hrát a bavit se tím," řekl před nedávnem sedmatřicetiletý veterán.

 

Zdroje:
NFL.com