Frank Gore se stal legendou. Překonal Barry Sanderse v počtu naběhaných yardů.

Frank Gore se stal legendou. Překonal Barry Sanderse v počtu naběhaných yardů. Frank Gore | zdroj: NFL.com

Pevné zdraví a nezlomná vůle. To jsou charakteristiky Franka Gora, který překonal 15 tisíc naběhaných yardů v NFL. 

Running back Buffalo Bills, veterán Frank Gore vstoupil mezi legendy amerického fotbalu. Posunul se na třetí místo v počtu naběhaných yardů a s číslem 15 269 překonal Barry Sanderse.

Gore oficiálně předčil Sanderse šesti yardovým během, ve čtvrté čtvrtině utkání proti Denveru Broncos. Ve své patnácté sezoně NFL, se stal čtvrtým hráčem, který překonal 15 tisíc naběhaných yardů.

Frank Gore je ukázkou dlouhověkosti, pevného zdraví a fyzické kondice. Ve své kariéře odehrál 217 z 231 možných utkání. Pokud bude zdraví sloužit, může svou pozici mezi nejlepšími stále zlepšovat. Před ním je již pouze Walter Payton (16 726 yardů) a vládce této statistiky Emmitt Smith s 18 355 yardy.

„Jsem šťastný, že se mi takový milník podařil, před vlastními fanoušky. Nebyla to jednoduchá cesta, 15 let je dlouhá doba. Je to požehnání.“ řekl Gore

Skutečnost, že dokázal v NFL odehrát 15 sezon jen dokazuje Gorovu hodnotu. Překonávat rekordy je hnací motor pro všechny hráče. Gore si vzpomněl na dobu, kdy v lize začínal.

„Řekli mi, že budu v lize dva možná tři roky, protože jsem byl draftován ve třetím kole. Když jsem překonal Barryho, tak jsem si říkal: Chlape, překonal jsi Barryho! Jednoho z nejlepší, ne-li toho nejlepšího. Na kluka, co měl hrát tři roky, to není zlé.“

Gore podepsal s Bills před touto sezonu, když herně stagnoval jak v Miami tak Indianapolis. Zatím naběhal 608 yardů, což je nejméně v kariéře. V devíti sezonách pokořil hranici 1000 naběhaných yardů.

Quarterback Josh Allen na Gorovu adresu prohlásil.

„Je opravdu čest být s ním v šatně i na hřišti. Chci říct, že ten chlap prostě přijde a dělá svou práci. Nestará se o čísla nebo statistiky. Chce pomoct týmu vyhrát zápasy. Je mu 36 a hraje takhle skvěle. Je to neuvěřitelné.“

Tagy:
rekord
Zdroje:
ESPN