Giants opět mění trenéra. Na lavičku přichází Joe Judge z Patriots.

Giants opět mění trenéra. Na lavičku přichází Joe Judge z Patriots. Joe Judge | zdroj: giants.com

Třetí hlavní trenér za pět let. Vráti Joe Judge Giants zašlou slávu? 

Překvapivý tah vedení New Yorku Giants. Z New England Patriots přichází koordinátor special týmu a trenér widereceirverů Joe Judge. Organizace z největšího města spojených států původně zamýšlela jednat s bývalým koučem Cowboys Jasonem Garrethem, ale nakonec se rozhodli právě pro Joe Judge, který získával trenérské zkušenosti od legendy NFL Billa Belichicka.

Giants jsou hrdý klub, který čtyřikrát ovládl Superbowl. Od posledního vítězství v roce 2011 klub tápe a Judge je třetím hlavním trenérem za posledních pět let. Pat Shurmur klub do playoff nedovedl a vedení s ním velmi rychle ztratilo trpělivost.

Joe Judge je osmatřicetiletý absolvent Mississippi State Univerzity, který za osm let u Patriots získal tři Superbowly. V loňské sezoně vedl special tým Pats, který patřil k nejlepším v soutěži.

Giants měli v sezoně bilanci 4-12, především špatná domácí bilance zlomila vaz trenéru Patu Shurmurovi. Bývalý kouč nedokázal z týmu vyždímat to nejlepší, trpěla jak defenziva, tak především útočná hra. Quarterback Daniel Jones nepředváděl výkony, které vedení klubu očekávalo a nový trenér má na čem pracovat. Důležitým faktorem bude nový ofenzivní koordinátor, kterého si k sobě Judge vybere.

New York Giants jsou světový fenomén s fanoušky po celém světě. Poslední roky klub přešlapoval na místě a nového trenéra čeká složitý úkol, přivést Lombardiho trofej zpět do Velkého jablka.

Zdroje:
CBS Sports