Gronkzilla je zpět! Populární tight end následuje Toma Bradyho a podepsal s Tampou Bay

Gronkzilla je zpět! Populární tight end následuje Toma Bradyho a podepsal s Tampou Bay zdroj: clutchpoints.com

Slavný tight end znovu nalezl touhu vítězit a posílí ambiciozní tým Tampy Bay Buccaneers 

Bucs odpálili další přestupovou bombu. Po zisku Toma Bradyho přichází další člen dynastie Patriots - tight end Rob Gronkowski. Trojnásobný vítěz Super Bowlu, se vrací ze sportovního důchodu a v letošní sezoně oblékne dres Bukanýrů z Tampy. 

Patriots dali Tampě Gronka plus výběr v sedmém kole draftu za její výběr ve čtvrtém kole. Vedení Bucs transakci potvrdilo na svých internetových stránkách.

Jeden z nejlepších tight endů v dějinách profesionálního fotbalu, nedávno oznámil vedeni Patriots, že plánuje návrat na fotbalové trávníky, po boku slavného Toma Bradyho. Legendární Brady poprvé změnil dres a zamířil na slunnou Floridu, kam ho nyní následuje i dlouholetý spoluhráč, přezdívaný Gronkzilla, jemuž smlouva přinese deset milionů dolarů.

Generální ředitel Buccaneers Jason Litch k překvapivému transferu prohlásil: “Rob je jedním z nejlepších tight endů v dějinách NFL, hraje s opravdovou vášní, která ho odlišuje od ostatních. Celou svou kariéru hrál s Tomem Bradym a jejich úspěchy hovoří za vše. Vyvinula se u nich správná chemie, jak na hřišti, tak i mimo něj a to je rozhodující. Rob je elitní receiver i blokař, ale co ho dělá výjimečným, je mentalita vítěze a obrovská pracovní morálka.” 

V sestavě Bucs již figurují tight endi O. J. Howard a Cameron Brate, ale je možné, že jeden z dvojice organizaci opustí. Wide receiveři Mike Evans a Chris Goodwin jsou elitní hráči a tak může kouč Bruce Arians postavit jeden z nejlepších útoku celé soutěže. 

Gronk byl vybrán v druhém kole draftu 2010 a během devíti let na Foxborough zvedl třikrát nad hlavu Lombardiho trofej, pětkrát si zahrál v Pro Bowlu a byl zvolen mezi 100 nejlepších hráčů v dějinách NFL. U Patriots zachytil 521 přihrávek pro 7 861 yardů a 79 touchdownů. 

Kariéru ukončil před dvěma lety a užíval si sportovního důchodu. Zúčastnil se wrestlingové show WWE, kde získal titul světového šampiona. Založil také prosperující firmu, která se zabývá pěstováním konopí a výrobků z něj.

Patriotům se v loňské sezoně nedařilo a Gronk týmu citelně chyběl. Obhájci titulu vypadli již v prvním kole playoff s Tennessee Titans. Kritika se snášela především na Toma Bradyho, který podle kritiků už není tím hráčem, kterým býval a ztratil své kouzlo. Nyní bude mít po ruce svého oblíbeného spoluhráče, se kterým vládl celé soutěži.
Zdroje:
NFL.com