Indianapolis Colts představili nový klubový znak. Ukradli námět na střední škole?

Indianapolis Colts představili nový klubový znak. Ukradli námět na střední škole? zdroj: colts.com

Nové logo LA Rams vyvolalo negativní reakce a stejná situace panuje i v Indianapolis Colts. Hříbata údajně okopírovala znak tamní střední školy. 

Některé týmy NFL využili offseason k přestavení nových sad dresů či klubových log. Nové dresy přestavila Tampa či Atlanta a fanoušci měli smíšené reakce. Los Angeles ukázali nový klubový znak, který vzbudil velmi negativní reakce. Stejný krok podniklo i vedení Indianapolis Colts a již se mluví o krádeži či kopii jiných návrhů.

Hříbata v pondělí na svých internetových stránkách představila nové klubové logo. Moderní prvky ozdobí primární klubový znak – koňskou podkovu, kterou fanoušci Colts opravdu milují.

Sekundární logo „Indiana“ obsahuje nástin státu Indiana vytesaný z písmene C. Místopředsedkyně Colts Carlie Irsay-Gordonova uvedla:

„Koňská podkova zůstane naší nejčastější značkou, fanoušci ji milují. Nové klubové znaky přinesou změnu, ale stále ctíme bohatou historii našeho státu a chceme upevnit trvalé spojení Indiany a vzrušující budoucnosti, která je před námi."

Rozhodně se nejedná o špatné logo a nový design určitě fanoušky osloví. Objevil se jiný problém. Colts jsou nařčeni, že námět nového loga okopírovali od místní střední školy. Střední škola Cathedral Hight School použila v roce 2017 logo, které se podezřele shoduje s novým designem týmu NFL. Nový znak organizace je téměř totožný, pouze s nepatrnými barevnými rozdíly. K návrhu se vyjádřil i autor středoškolského loga Jere Kubuske, který si do hříbat rýpl na sociální sítí. 

Zdroje:
CBS Sports