Jackson vyhrál hlasování fanoušků. Tom Brady po letech chybí.

Jackson vyhrál hlasování fanoušků. Tom Brady po letech chybí. zdroj: CBS Sports

V hlasování fanoušků do Pro Bowlu 2020 jasně zvítězil Lamar Jackson.

Pro Bowl - tedy utkání hvězd se uskuteční 26. ledna 2020 v Orlandu. Jako již tradičně, hráče vybírají samotní fanoušci a pro quarterbacka Baltimore Ravens hlasovalo 704 699 uživatelů. Hlasování probíhalo na sociálních sítích a skončilo 12. prosince. 

Lamar Jackson míří pro MVP a fanoušci jsou stejného názoru. Russell Wilson na druhém místě ztratil víc jak 164 tisíc hlasů. Na třetím místě skončil loňský držitel MVP Patrick Mahomes z Kansasu s 468 tisíci hlasů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The fans have spoken. The top five #ProBowl vote-getters.

Příspěvek sdílený NFL (@nfl),Pro 16, 2019 v 1:00 PST

Začíná definitivní konec legendy? Patriots pošlou do Orlanda tři hráče, ale poprvé po více než deseti letech mezi nimi nebude quarterback Tom Brady. Naposledy se do výběru hvězd soutěže nevešel v roce 2008. Nyní dali hlasující přednost Jacksonovi, který bude starting quarterbackem, Patricku Mahomesovi a Deshaunu Watsonovi. Fanoušci se nemohli nevšimnout špatné formy nejen Bradyho, ale celé útočné hry obhájců titulu. Tým se sice drží na čele divize AFC East, ale zásluhou neprostupné a dominantní obranné hry.

Brady přišel o možnost posunout se do čela hráčů s nejčastější účastí v Pro Bowlu. S číslem 14 je stále mezi Tony Gonzalezem, Paytonem Manningem a Merlinem Olsenem. Na druhou stranu, fanoušci sice chtějí Bradyho v Pro Bowlu vidět každý rok, sám hráč v něm ale nenastoupil do roku 2005. 

Obhájce titulu pochopitelně bude mít v Orlandu své zástupce. Nejlepší obranná řada celé ligy nedává soupeřům moc prostoru a kraluje téměř ve všech důležitých statistikách. Hlasující vybrali Stephona Gilmora, Matthew Slatera a Don´tu Hightowera. 

Nejen legenda Patriots ukončila dlouholetou sérii. Poprvé od roku 1987 nebude hrát Pro Bowl žádný hráč ze soupisky New York Giants. V loňském roce si zahrál samozřejmě hvězdný wide receiver Odell Beckham Jr. který před sezonou přestoupil do Clevelandu.

Zdroje:
CBS Sports