Jimmy Garropolo skvělým výkonem porazil Saints

Jimmy Garropolo skvělým výkonem porazil Saints zdroj: NYpost

Quarterback 49ers předvedl životní výkon a ozdobil utkání sezony. 

Jimmy Garropolo stoupá vzhůru. Quarterback San Francisca 49ers skvělým výkonem táhne tým k prvnímu místu v konferenci NFC. Výsadní postavení přineslo vítězství ve strhujícím utkání proti New Orleans Saints. „Jimmy G“ v rozhodujících fázích utkání překonal Drew Breese a stal se mužem zápasu.

Důvěra v Garropola se 49ers vyplácí. Bývalý hráč New England Patritos toužil nahradit nestárnoucího Toma Bradyho v sestavě nejlepšího týmu posledních let. Jimmy ovšem nechtěl čekat, až legenda NFL odejde do sportovního důchodu a s radostí přijal nabídku San Francisca, kde se stal hvězdou.

K úchvatnému představení rozehrávače 49ers se vyjádřil cornerback Richard Sherman: „Jimmy byl klíčovým mužem. Byl to jeho velký zápas. Hrál jako ti nejlepší quarterbaci historie, vyrovnal se legendám.“

Utkání mělo infarktový závěr. Garoppolo se svým útokem rozehrál akci na 4 down a 2, kdy našel tight enda George Kittla, který zařídil posun o 53 yardů a skvělou pozici pro kickera 49ers Robbie Goulda. Ten rozhodl v poslední vteřině o vítězství San Francisca v poměru 48 – 46. Viděli jsme neofenzivnější utkání letošní sezony, které ozdobilo stý ročník NFL.

Úchvatný výkon osmadvacetiletého rozehrávače, který byl draftován Patriots v druhém kole, ukázal, že měl dostat na Foxborough více příležitostí. Proti Saints zkompletoval 26 z 35 pasových přihrávek pro čtyři touchdowny a jeden interception.

Svým výkonem ohromil nejen fanoušky 49ers. Pravděpodobně nejlepší utkání letošní sezony ozdobili ukázkové ofenzivní akce a oba týmy ukázali, proč jsou nejlepšími týmy konference NFC. 49ers mají bilanci 11-2, Saints 10-3.

V táboře týmu z New Orleans panuje rozčarování. Skvělý výkon nestárnoucího Drew Breese k vítězství nestačil. Brees přihrál na 6 touchdownů bez jediného interception. Ofenzivní hvězda Michal Thomas zachytil 11 přihrávek pro 134 yardů. Utkání ovšem ovlivnila velká chyba rozhodčích, kteří v závěru utkání zcela nepochopitelně nepotrestali držení ofenzivního hráče Saints a znemožnili Svatým získat rozhodující náskok. Všichni si pamatujeme loňské playoff, kdy rozhodčí výrazně poškodili Saints a pomohli Los Angeles Rams do Super Bowlu.    

San Francisco se veze na vítězné vlně. Nejlepší defenzivní hráč sezony Nick Bosa, propracovaná běhová hra a především Jimmy Garropolo v životní formě. To jsou zbraně 49ers pro playoff. Cíle pro letošní sezonu jsou nejvyšší – vyhrát Super Bowl.