"Karanténu jsem neporušil," tvrdí hvězdný quarterback Dak Prescott

"Karanténu jsem neporušil," tvrdí hvězdný quarterback Dak Prescott Dak Prescott | zdroj: Newsweek

Na internetu se objevili záběry, na kterých Dak Prescott porušuje karanténu a pořádá večírek pro větší počet lidí. Hvězda Dallasu se nařčení brání a tvrdí, že novináři mají špatné informace.

Dak Prescott údajně porušil vládní nařízení a během pandemie koronaviru pořádal narozeninovou oslavu, které se zúčastnil větší počet osob, než dovolují stanovená nařízení. K situaci se vyjádřil management Cowboys i samotný hvězdný quarterback. 

Výkonný viceprezident Dallasu Cowboys Stephen Jones v rádiovém vysílání k situaci prohlásil, že klub hovořil s Prescottem i running backem Ezekielem Elliotem o jejich počínání během nastolených vládních pravidel. 

“Komunikovali jsme jak s Dakem, tak i Ezekielem a myslím, že si jsou vědomi, jak necitlivé bylo jejich chování. Už se to nebude opakovat. Jsou to chlapci, ke kterým chováme obrovský respekt. Jsou si vědomi vážnosti situace a nebudou ji opakovat.”

K incidentu se vyjádřil i sám quarterback a největší hvězda kovbojů:

“Zcela chápu, že se média zabývají děním okolo quarterbacka NFL, ale je to velmi frustrující a já jsem zklamaný, že užívají zcela nepodložené informace od anonymních zdrojů. Vím, že všichni musíme dodržovat sociální odstup, musíme se přizpůsobit vládním nařízením. Ale já byl na domácí večeři, rozhodně ne na párty, kde mělo být deset lidí. V době pandemie se musíme všichni vzdělávat, získávat informace a dodržovat opatření, než se vrátíme k normálnímu životu.”

Fotbalový analytik a komentátor Stephen A. Smith s chováním hráčů rozhodně nesouhlasí.

Zdroje:
NFL.com