Kickera Green Bay Packers Masona Crosbyho zasáhla rodinná tragédie. Přesto pomohl týmu k vítězství.

Kickera Green Bay Packers Masona Crosbyho zasáhla rodinná tragédie. Přesto pomohl týmu k vítězství. zdroj: Packers

Rodinu Masona Crosbyho zasáhla obrovská tragédie. Hráč Packers přesto nastoupil k utkání a pomohl porazit New York Giants. 

V nedělním utkání Green Bay vs. New York Giants (31-13) zápolil Mason Crosby nejen s nepříznivým počasím, ale i se smutkem, který přinesla rodinná tragédie. Manželka jeho bratra, třicetiletá Brittany zemřela dva dny před utkáním, když podlehla rakovině vaječníků.

V utkání proměnil field goal ze 47 yardů a potvrdil svou extra třídu. V utkání udržel nervy na uzdě, navzdory obrovské tragédii, která zasáhla Crosbyho rodinu.

Crosby v pátek odletěl do Georgetownu v Texasu, abych strávil pár chvil se svým bratrem. K týmu se připojil až v neděli, pár hodin před zápasem s Giatns.

Crosby po zápase dostal od trenéra zápasový míč, jako uznání, že dokázal týmu pomoci vyhrát v době, kdy truchlí on i celá rodina.

„Trenér mi dal po zápase míč, jako odměnu, co jsem pro tým v neděli udělal. Chci říct, že jsem jen dělal svoji práci. Jsem klukům velmi vděčný za podporu, které se mi dostalo. Všichni se mi snaží pomoct a dělají vše, abych se cítil v pohodě. Jsou skvělí.“

Crosby má s manželkou Molly pět dětí. O víkendu zůstala rodina v Texasu, aby byli Crosbyho bratru na blízku v těžkých chvílích.

„Poletím zpátky do Austinu a strávím s bratrem pár dní. Jsem obrovsky vděčný naší organizaci, že mi vyšli vstříc v této rodinné tragédii. Když jsem řekl, že chci za svým bratrem, neměli nic proti a podporovali mě.“

„Brzy se vrátím, strávím dna dny s bratrem a v pátek se připojím k týmu. Je pro mě opravdu těžké, vidět bratra v takové životní situaci.“

Quarterback a největší hvězda týmu Aaron Rodgers vyjádřil spoluhráči podporu.

„Je to pro něj těžká situace. Zejména když se ta tragédie stala na Den díkuvzdání. Je to pro něj opravdu náročné. Celý tým Masona podporuje, všichni do jednoho. Je to skvělý přítel a parťák do šatny. Cením si toho, že celé organizaci ukázal, jaké jsou životní priority, a chce strávit čas se svým bratrem. Všichni ho podporujeme.“

Crosby je v letošní sezoně téměř neomylný. Trefil 14 z 15 field golů a zaznamenal i všechny extra pointy – 33 bodů navíc.

„Celá rodina zažila těžké chvíle. Modlil jsem se na Brittany celé dny. Nikomu nepřeji tohle zažít. Brittany byla silná žena, která bojovala až do konce. Srdce mám plné smutku.“

Pozitivní informace přinesl Crosby o své manželce, která podstoupila odstranění nádoru plic. Crosby řekl, že vše dopadlo dobře a neexistují po rakovině žádné stopy.

„Moje víra mi pomáhá situaci překonat. Snažím se být podporou pro mého bratra a celou rodinu. Jsem tu pro ně a udělám vše, abychom tuto tragédii překonali.“

Tragická událost výkon Masona Crosbyho vůbec neovlivnila. Znovu měl velký podíl na vítězství Packers a tým míří vstříc play off. Dočká se Aaron Rodgers a celý tým Super Bowlu? Organizace ze státu Wisconsin disponuje velkou silou a určitě zamíchá karty nejen v závěru základní části, ale především v play off.

Zdroje:
ESPN