Kluby uzavírají tréninková centra. Posune se termín letošního draftu?

Kluby uzavírají tréninková centra. Posune se termín letošního draftu? zdroj: Profimedia

NFL zavádí opatření kvůli koronaviru. Dočasně uzavřela tréninková centra a v ohrožení je i termín letošního draftu.

Vedení NFL je ve sporu s generálními manažery klubů ohledně termínu letošního draftu. Představitelé jednotlivých organizací žádají o přesunutí termínu kvůli světové pandemii nového koronaviru. Draft je naplánován na 23. až 25. dubna v nevadském Las Vegas. 

Tuto informaci přinesl reportér ESPN Adam Schefter:

“Generální manažeři se obávají, že v době ochranných opatření jsou uzavřena některá tréninková zařízení, a tak nebude dostatek času a prostoru získat o hráčích potřebná fyzická i psychologická data a veškeré další informace, které jsou před draftem potřeba.”

“Myslím si, že bude velký problém termín přesunout, ale musíme si uvědomit, že v dubnu se pandemie ještě více rozšíří a vyhlídky nejsou vůbec dobré.”

K dohodě je třeba souhlas všech organizací napříč soutěží, ale již nyní se spekuluje, že letošní draft v Las Vegas nebude. Liga kvůli koronaviru přijala určitá opatření co se týče jednání s volnými hráči a zakázala návštěvy v tréninkových centrech a zařízeních. 

Komisař NFL Roger Goodell informoval, že kluby zavřou svá tréninková centra s platností od středy 18:00. Nařízení platí do 8. dubna a poté bude liga situaci konzultovat s lékařskými pracovníky a uvidí, jaká opatření budou následovat. Kluby mohou provádět běžné obchodní operace, jako je podepisování a hodnocení hráčů, kteří projdou letošním draftem. Fyzický kontakt je ale omezen na minimum a jednání probíhají bez osobního setkání.

Do tréninkových center mohou pouze zaměstnanci, kteří poskytují zdravotnickou péči, technický personál a zaměstnanci, kteří se zabývají IT bezpečností. 

“Výzva, které nyní čelíme, je jedinečná a naprosto bezprecedentní. Mnoho lidí a podniků čelí stejným vážným problémům,” řekl hlavní komisař NFL.