Kým Bill Belichick nahradí Bradyho, nejlepšího hráče všech dob?

Kým Bill Belichick nahradí Bradyho, nejlepšího hráče všech dob? zdroj: Profimedia

Pokud legendární quarterback skutečně opustí Patriots, nabízí se spousta možností na zacelení prázdného místa v sestavě.

Koncem minulého týdne obletěla svět NFL zpráva, že New England Patriots nadále nepočítají s Tomem Bradym. Vedení šestinásobného vítěze Super Bowlu zatím informaci nijak nekomentovalo, ale pokud skutečně dojde k ukončení dlouholeté spolupráce Brady – Belichick, existuje spousta variant, jak alespoň částečně nahradit nejúspěšnějšího hráče v dějinách amerického fotbalu.

Hráči na soupisce

Jarrett Stidham
Cody Kessler

Stidham byl vybrán v loňském draftu ve čtvrtém kole jako celkově 133. hráč v pořadí. Na škole měl solidní bilanci, když během dvou sezon naházel 7 217 yardů pro 48 touchdownů a pouhých 13 interceptions. Třiadvacetiletý hráč v loňské sezoně dostal příležitost naskočit od třech utkání, ale svým výkonem nepřesvědčil. Hodil pouze 14 pasových yardů a pick-six pro NY Jets. Zdá se velmi nepravděpodobné, že mladý quarterback vstoupí do sezony jako týmová jednička.

Kessler je o tři roky starší a do NFL ho přivedl tým Cleveland Browns. Přes Jacksonville se dostal až k Patriotům, ale na svou šanci stále čeká. Zatím odehrál 17 utkání, ve kterých naházel 2 215 yardů a 8 touchdownů, což nejsou úplně špatná čísla, ale těžko si představit, že by Kessler táhl útok Pats a navázal na úspěchy Toma Bradyho.

Volní hráči

Teddy Bridgewater
Jamies Winston
Ryan Tannehill
Marcus Mariota

Bridgewater se zatím jeví pro Patrioty jako nejlepší možná volba. Skvěle si chrání míč, přesně přihrává, nebojí se pohybu v kapse a disponuje velkou rychlostí. V minulé sezoně dostal příležitost v devíti utkáních a v New Orleans plnohodnotně nahradil Drew Breese. Naházel 1 384 yardů pro 9 touchdownů a pouhé 2 interceptions s ratingem 99,1. V sedmadvaceti letech vstupuje do nejlepšího věku a zároveň může vyřešit problémy Patriotů na dlouhé roky dopředu.

Jamies Winston je pravděpodobně nejtalentovanějším volným quarterbackem, ale také nejčastěji chybujícím. Jeho 33 touchdownů a 30 interceptions z letošní sezóny dokonale ukazuje jeho přednosti i slabiny. Buccaneers jsou údajně ochotni šestadvacetiletého rozehrávače pustit ke konkurenci, ale lze si jen těžko představit, že bude mít Belichick trpělivost s nestálými výkony rodáka z Alabamy.

Tannehill hrál v loňské sezoně svůj nejlepší fotbal, ale v jeho případě není problémem zápasová forma, ale chatrné zdraví. Patriots nepotřebují Tannehilla v nejlepší formě. Stačí, když odehraje svůj standard a pomůže jakémukoliv útoku. Do sestavy New England by skvěle zapadl i Marcus Mariota, ale i jeho trápí zdravotní problémy a Bill Belichick hledá quarterbacka, který zvládne víc než 15 utkání a udrží si stejný zápasový standard po celý rok.     

Hráči, kteří mohou být vyměněni

Andy Dalton
Derek Carr
Jacoby Brissett
Nick Foles

Pokud Brady skutečně odejde, vedle Bridgewatera se Andy Dalton jeví jako nejlepší možná náhrada. Zkušený hráč předvádí konzistentní výkony a během devíti sezon v Cincinnati naházel 31 594 yardů, 204 touchdownů a 118 interceptions. Očekává se, že Bengals vezmou Joe Burrowa jako jedničku draftu a s Daltonem se rozloučí.

Dalším týmem, který je s Bradym spojený, jsou Oakland Riders. Opačným směrem může putovat Derek Carr. Zkušený quarterback v minulé sezoně napočítal 4054 yardů a 21 touchdownů s ratingem 100,8. Další volbou pro Patriots může být Jakoby Brisset, kterého New England draftovali v roce 2016, ale větší šanci v týmu nedostal. V Indianapolis předvádí stabilní výkony a v sedmadvaceti letech má stále velký potenciál. A pokud někdo dokáže z hráčů vymáčknout to nejlepší, je jím právě trenér Bill Belichick.

Jaguars se pravděpodobně rozloučí s Nickem Folesem a dají šanci Gardneru Minshewovi. Folese celou kariéru brzdí zdravotní problémy a z toho plynoucí nekonzistentní výkony. Na druhou stranu, jeho výplata nezatíží platový strop a jako vítěz Super Bowlu z roku 2018 má dostatek zkušeností i kvality, aby v příští sezoně vedl nově složený útok Patriotů.

Výběr z letošního draftu

Tua Tagovailoa
Justin Herbert
Jordan Love
Jacob Easton
Jake Fromm
Jalen Hurts

Tagovailoa je zvažován jako jednička draftu, ale musí být stoprocentně zdraví. Trápí ho zranění kyčle a tak bude jedničkou s největší pravděpodobně Joe Burrow. O Tagovailou mají zájem Redskins, takže jedinou šancí pro Pats je případná budoucí výměna.

Herbert je další potenciální quarterback pro Patrioty a může být vybrán mezi TOP deseti. Jordan Love a Jacob Easton jsou ve hře pro první kolo draftu, Jake Fromm a Jalen Hurst můžou být vybráni v druhém nebo třetím kole.

Tom Brady je nenahraditelný. Šestinásobný vítěz Super Bowlu, který zná recept na úspěch. Jeho éra se ale chýlí ke konci a Patrioti se musí posunout dál. Quarterback je základním stavebním kamenem celého týmu a vybrat správně, není nic jednoduchého. Roberta Krafta čeká v offseason opravdu tvrdá a náročná práce.

Zdroje:
CBS Sports