Legendární kicker New Orleans Saints podlehl novému typu koronaviru

Legendární kicker New Orleans Saints podlehl novému typu koronaviru Tom Dempsey | zdroj: upi.com

Člen síně slávy NFL a bývalý hráč New Orleans Saints Tom Dempsey podlehl nemoci Covid-19.

Tom Dempsey, legendární kicker New Orleans Saints, v sobotu zemřel ve věku 73 let. Účastník Pro Bowlu 1969 a člen Síně slávy amerického fotbalu podlehl novému typu koronaviru - Covid-19. Bývalý hráč Saints trpěl Alzheimerovou chorobou a koronavirus ještě zkomplikoval jeho zdravotní stav.

“Po hurikánu Katrina nás postihla další katastrofa. Tomův život nás inspiroval k boji s nepřízní osudu a ilustroval jeho snahu změnit život těm, ke kterým se osud postavil zády. Naše modlitby směřují k Tomovi a jeho rodině. Komunita New Orleans Saints podporuje jeho snahu v boji se zákeřnou nemocí,” prohlásilo vedení New Orleans Saints.

Dempsey, který se narodil bez palce pravé nohy, v roce 1969 podepsal se Saints profesionální smlouvu. Stal se prvním profesionálním hráčem, který držel dlouhé roky rekord ve vzdálenosti trefeného field golu 63 yardů, než ho v roce 2013 překonal Matt Prater s 64 yardy.

Bývalý hráč Eagles a Bills odešel do New Orleans v roce 1979 a skóroval 729 bodů, což ho řadí mezi nejlepší kickery v dějinách NFL.

Zdroje:
CBS Sports