Letošní draft proběhne virtuálně. Hrozí technické výpadky i útoky hackerů

Letošní draft proběhne virtuálně. Hrozí technické výpadky i útoky hackerů Draft 2018 | zdroj: Bleacherreport

Koronavirus zastavil pohyb obyvatel, a tak si budoucí profesionální fotbalisté neužijí atmosféru Las Vegas. Letošní draft proběhne u obrazovek a monitorů.

Letošní draft se blíží a vedení NFL společně se všemi dvaatřiceti týmy přijímá čím dál více opatření a rozhodnutí. Na povrch se dostávají informace, jak bude první plně virtuální draft probíhat.  

Draft se bude konat 23. - 25. dubna a bude probíhat bez jakýchkoliv časových omezení nebo časového limitu. Existují určité obavy z technických potíží, protože půjde o mnohonásobný způsob komunikace, včetně otevřených konferenčních hovorů. 

NFL se s kluby dohodla, že provedou jeden cvičný draft kvůli odhalení případných chyb, které bude potřeba odstranit.

“Bylo rozhodnuto, že by technické problémy neměly zamezit klubům vybrat hráče v řádném časovém termínu,” informoval Mark Garofolo z NFL Network.

Komisař NFL Roger Goodell tento týden informoval, že draft proběhne plně virtuálně, ale myšlenky na setkání v Las Vegas stále úplně nevzdal, i když podle speciálních pravidel. Generální ředitel Pittsburghu Steelers Kevin Colbert dokonce loboval za změnu výběrového systému.    

Vedení NFL tento týden oznámí klubům termín zkušebního draftu, aby zajistili, že budou příslušní lidé na svých místech a budou schopni komunikovat telefonicky nebo po internetu. 

Množí se ohlasy, že virtuální výběr hráčů můžou lehce napadnout počítačový hackeři a celý proces výrazně narušit. Zavede se tedy spousta technických a bezpečnostních opatření, jak cizímu narušený zabránit. 

Zdroje:
CBS Sports