"Liga začne v plánovaném termínu," tvrdí majitel Atlanty Falcons Arthur Blank

"Liga začne v plánovaném termínu," tvrdí majitel Atlanty Falcons Arthur Blank Arthur Blank | zdroj: si.com

Úspěšný podnikatel a miliardář Arthur Blank v rozhovoru potvrdil, že NFL pravděpodobně začne dle plánovaného termínu, i kdyby se mělo hrát před prázdnými tribunami. 

Pandemie koronaviru způsobila zcela bezprecedentní situaci a uvrhla svět do karantény. Nejen Arthur Blank má problém si vzpomenout jaký je den v týdnu. Majitel Atlanty Falcons přiznal, že stále hledí do kalendáře a ohledně startu NFL zůstává pozitivní.

Miliardář Arthur Blank vlastní populární organizaci od roku 2002 a dlouhá léta čeká na týmový úspěch. Před pár týdny prokázal zlaté srdce a věnoval 5 milionů amerických dolarů na boj s pandemií. Včera poskytl krátký rozhovor pro NFL network a tvrdí, že sezona započne dle plánovaného termínu.

„Můj osobní názor je, že se bude v září opravdu hrát. Nejsem vědec ani lékař, ale celou situaci pozorně sleduji. Sport je ale velmi důležitý pro spousty lidí a to nejen z ekonomického hlediska. Jde také o spojení lidí a jejich sounáležitost, protože fotbal lidi spojuje. Nejsem si jistý, zda se bude hrát s fanoušky na tribunách, ale liga o to bude mít určitě zájem. Zda bude možné zajistit bezpečné prostředí pro naše hráče, trenéry, zaměstnance i fanoušky? To je stále s otazníkem.“

Fanoušci po celém světě touží po návratu sportovních akcí, i kdyby měli koukat pouze u televize a Blankovo vyjádření tomu dává naději.

„Můžeme se bavit o tom, co udělat jako první. Dle mého názoru musíme získat ještě mnoho informací, než se rozhodneme. Fanoušci mají pochopitelné obavy o vlastní bezpečnost a my jim musíme vyhovět a zajistit jejich bezpečnost. Myslím, že existují způsoby jak toho docílit. Ještě v tom bodě nejsme, ale myslím, že k němu brzy dojdeme. Nevím, zda to stihneme do prvního hracího týdne, ale liga k tomu rozhodně směřuje.“ 

Úspěšný podnikatel o situaci dlouze přemýšlí a nadále mísí své názory s aktuálně dostupnými informacemi.

„Myslím si, že NFL je pro televizní vysílání důležitý produkt. Je vysílán v různých televizích a prezentován ve spoustě médií. Změnit formát a hrát bez fanoušků je něco, co nechceme ani my, ani naši fanoušci, ale pokud to nepůjde jinak, budeme to muset udělat. Všichni se zaměříme pouze na hru a hřiště samotné, což by bylo pro fanoušky přijatelné a příjemné rozptýlení.“

První změna v souvislosti s pandemií se týká letošního draftu, který poprvé v historii proběhne zcela virtuálně. Arthur Blank má jistě zákulisní informace, ke kterým se normální člověk nemůže dostat. Z jeho prohlášení je cítit optimismus a zdá se, že nejsledovanější americká sportovní soutěž začne v plánovaném termínu.

Zdroje:
NFL.com