Mahomes a Garoppolo míří za rekordem Super Bowlu

Mahomes a Garoppolo míří za rekordem Super Bowlu Patrick Mahomes | zdroj: chiefs.com

V Miami se přestaví rozehrávači s nejlepší vítěznou bilancí v historii.

Pokud nenastane velká sportovní tragédie a oba quarterbaci budou na finále soutěže k dispozici, dočkáme se ve sté sezoně NFL dalšího překonaného rekordu. 

Jimmy Garoppolo a Patrick Mahomes mají dohromady vítězné procento na čísle .794, což je největší číslo mezi starting quarterbacky v dějinách Super Bowlu. Nejvyšší čísla zatím drželi Tom Brady a Russel Wilson, kteří měli v Super Bowlu 2015 vítězné procento .766. Podobná čísla ukázali v loňském finále i Tom Brady a Jared Goff - 755. Obě finále vyhrál Brady, který měl v sezoně lepší čísla, než quarterback soupeře. 

Jimmy Garoppolo z 49ers má v kariéře bilanci 23-5, což dává vítězné procento .821. Mahomes, který byl v loňské sezoně zvolen nejlepším hráčem a ve svém mladém věku má zápasovou bilanci 27-8 a číslem .771. Matematika tedy hraje do karet Jimmymu G, ale Mahomes především v konferenčním finále předvedl nadpozemský výkon a do Miami přiletí v úžasné formě. 

Z historie již víme, že vítězí tým quarterbacka s lepší bilancí. Jimmy G i Patrick Mahomes jsou jasnými vůdci svého týmu a v playoff se zatím jeví ve skvělé formě. Individuálně se prosazuje více Mahomes, ale v Super Bowlu rozhodne výkon celého týmu, nejen ústředních postav.

Zdroje:
CBS Sports