Majitel Dallasu Jerry Jones věří v úspěšný závěr sezóny

Majitel Dallasu Jerry Jones věří v úspěšný závěr sezóny zdroj: si.com

Optimismus v Dallasu. Kovbojové bojují o playoff.

Je to téměř rok, co majitel Dallasu Cowboys Jerry Jones uvažoval o změně na trenérské židli. Jason Garrett u týmu zůstal a nyní vede kovboje vstříc playoff. Garrett znovu získal jistotu vedení a Jerry Jones věří, že úspěch přijde velice brzy.

„Poslední týdny změnily můj pohled na Jasona a to v pozitivním smyslu slova. Již několikrát jsem zmínil, že Jason Garrett pozitivně ovlivňuje hru našeho týmu. Ukazuje, že dokáže z týmu vymáčknout to nejlepší a v letošní sezoně to dokazuje. Vyhrát Super Bowl by pro něj byla velká pohádka.“

Jones prožívá vzestupy i pády týmu stejně, jako všichni fanoušci. Po otřesném listopadu, kdy kovbojové třikrát prohráli, se zdá, že v závěrečné fázi sezony nabírají formu. Nedělní vítězství 44 – 21 nad LA Rams udrželo Dallas na čele divize NFC East. Dak Prescott diktoval tempo zápasu, zkompletoval 15 z 23 přihrávek pro 212 yardů a running back Ezekiel Elliott doběhl pro 117 yardů. V loňské sezoně stejně důležitý duel s Rams kovbojové prohráli a ukončili sezonu. Jones dnes určitě nelituje, že Garretta ponechal u týmu a pokud Dallas v příštím kole zvítězí ve Filadelfii, zajísti si první místo v divizi a postup do playoff.

Vítězství proti účastníkům Super Bowlu je pro Dallas především psychologická vzpruha. Poprvé od 20. října dokázali přehrát tým s pozitivní bilancí výher a porážek. Jones je velký optimista a stále věří v sezonu zakončenou úspěchem. Pokud Dallas svou divizi vyhraje, bude to s jednou z nejhorších bilancí v dějinách NFL.

„Posledních několik týdnů je naše hra vyvážená dopředu i dozadu. Proti Rams jsem viděl čeho je náš tým schopný, že dokáže soupeře srazit na kolena. Viděl jsem skvělé individuální výkony a spolehlivý týmový výkon. Minulý zápas proti Chicagu se nám nepovedl. Nečekal jsem, že Chicago zahraje tak skvěle, zaslouženě vyhráli. Dnes jsem ale viděl úplně jiný tým. Kluci hráli výborně a já jsem na ně opravdu hrdý.“

Tým okolo Daka Prescotta trápí nevyrovnané výkony, bilance 7-7 hovoří za vše. Kovbojové jeden týden na hřišti dominují, jiný kupí chyby v obraně a zaslouženě prohrají. Prescott je kritizován, že nepodává patřičné výkony proti silným týmům. Příští hrací víkend ukáže, jak bude Jerry Jones letošní sezonu hodnotit. Playoff je pro hrdý klub z Dallasu povinností. Pokud to nevyjde, dočkáme se konečně změny na trenérském postu?

Zdroje:
NFL.com