McCaffrey podepsal s Panthers rekordní smlouvu na 64 milionů dolarů

McCaffrey podepsal s Panthers rekordní smlouvu na 64 milionů dolarů Christian McCaffrey | zdroj: Profimedia

Ve třiadvaceti letech má Cristian McCaffrey vyděláno. Podepsal rekordní smlouvu a přijde si na téměř dvě miliardy korun.

Letošní bláznivá offseason nekončí. Christian McCaffrey se domluvil s vedením Panthers na prodloužení stávajícího kontraktu a stane se nejlépe placeným running backem v dějinách NFL. 

NFL insider Ian Papoport informoval, že McCaffrey podepsal čtyřletou smlouvu na 64 milionů amerických dolarů. Jeho roční příjem tak překoná Ezekiela Eliota a stane se nejlépe placeným running backem v profesionálním fotbale. 

Panteři si studenta univerzity v Coloradu vybrali v prvním kole 2017 a po zahřívací nováčkovské sezoně doběhl ve dvou sezonách pro více než tisíc yardů a nyní má na svém kontě 2920 běhových yardů. Jako všestranný hráč je vhodný i do pasové hry. Quarterback Cam Newton nalezl McCaffreyho 116 přihrávkami pro 1005 yardů a 28 touchdownů.

Generální manažer Panthers Marty Hurney minulý týden potvrdil jednání s talentovaným hráčem a nyní dlouhá jednání došla do cíle. Pro Bowler 2019 si vydělá 16 milionů dolarů za sezonu, což je nejvyšší roční gáže mezi running backy napříč NFL.

Sám Christian k podpisu rekordní smlouvy řekl:

"Jsem nadšený, že mohu pokračovat v Karolíně. Chci poděkovat panu Tepperovi, Martymu Hurneymu a kouči Rhuelovi za možnost vést tento tým a pomoct všem spoluhráčům."  

Zdroje:
NFL.com