Miami uspořádá rekordní jedenáctý Super Bowl. Finalisté jsou v plné síle

Miami uspořádá rekordní jedenáctý Super Bowl. Finalisté jsou v plné síle zdroj: NFL.com

Miami je jako stvořené pro zimní utkání a proto se tam NFL rádo vrací. Do letošního finále nastoupí oba týmy v plné sestavě. 

Po jedenácté v historii uspořádá floridská metropole Miami největší sportovní událost roku. Desetkrát se finále hrálo v New Orleans, Miami se tedy osamostatní na čele pomyslného žebříčku. Kansas City Chiefs se utkaní s 49ers na stadionu Hard Rock v noci z neděle na pondělí v 0:30 našeho času.

"Víme, jak uspořádat Super Bowl," řekl starosta Miami Francis Suarez. Do města přicestují statisíce fanoušků a pro celé město jde o velkou, nejen sportovní událost. 

San Franciscu může hrát trošku do karet, že již dvakrát v Miami Super Bowl ovládli a jejich nejlepší defenzivní hráč Nick Bosa hrál fotbal na střední škole sídlící pouhých dvacet kilometrů od stadionu. Chiefs si Super Bowl zahrají po padesáti letech a opět v Miami. 

Super Bowly hrané v Miami

- Super Bowl XLIV: Saints 31, Colts 17

- Super Bowl XLI: Colts 29, Bears 17

- Super Bowl XXXIII: Broncos 34, Falcons 19

- Super Bowl XXIX: 49ers 49, Chargers 26

- Super Bowl XXIII: 49ers 20, Bengals 16

- Super Bowl XIII: Steelers 35, Cowboys 31

- Super Bowl X: Steelers 21, Cowboys 17

- Super Bowl V: Colts 16, Cowboys 13

- Super Bowl III: Jets 16, Colts 7

- Super Bowl II: Packers 33, Raiders 14

Oba týmy v delším volnu vyléčili všechna zranění a injury listy opustili hráči, kteří ještě mohli do sezóny zasáhnout. 

Running back Tevil Coleman vyléčil zraněné rameno, linebacker Kwon Alexander a safety Jaquiski Tartt jsou také připraveni nastoupit. 

"Využili jsme volný čas, všichni hráči jsou zdraví a připraveni hrát," řekl kouč Kyle Shanahan.

Pro Chiefs se dal do kupy defenzivní tackle Chris Jones, hvězdný tight end Travis Kelce i Deon Yelder, hrající na stejném postu. 

Vše značí, že uvidíme skvělý Super Bowl, který může překonat další rekordy. V Miami většinou panují ideální fotbalové podmínky, týmy jsou v plné síle a odhodlané nechat na hřišti úplně vše a zapsat se do historie.

Zdroje:
NFL.com