Možností je stále méně. Kdo nahradí legendárního Toma Bradyho?

Možností je stále méně. Kdo nahradí legendárního Toma Bradyho? Bill Belichick | zdroj: Profimedia

O kvalitní qb je velký zájem. Rivers, Mariota i Tannehill již mají smlouvy a Patriotům se možnosti neustále zmenšují.

Spekulace jsou u konce. Tom Brady v týdnu definitivně opustil New England Patriots a zamířil na slunnou Floridu. Tampa Bay Buccaneers získali nejlepšího quarterbacka historie a Billa Belichicka čeká nelehký úkol nahradit základní stavební kámen celého týmu a přivést rozehrávače, který alespoň z části zacelí díru po šestinásobném vítězi Super Bowlu. Pats mají v týmu momentálně pouze dva mladé quarterbacky a tak je velice pravděpodobné, že rozvíří vody a zamíchají přestupovým trhem. 

Výběr z vlastních řad

Cody Kessler a Jarrett Stidham

Kessler je o tři roky starší než Stidham a do NFL ho přivedl tým Cleveland Browns. Přes Jacksonville se dostal až k Patriotům, ale na svou šanci stále čeká. Zatím odehrál 17 utkání, ve kterých naházel 2 215 yardů a 8 touchdownů, což nejsou úplně špatná čísla, ale těžko si představit, že by Kessler táhl útok Pats a navázal na Bradyho úspěchy.

Stidham byl vybrán v loňském draftu ve čtvrtém kole jako celkově 133. hráč v pořadí. Na škole měl solidní bilanci, když během dvou sezon naházel 7 217 yardů pro 48 touchdownů a pouhých 13 interceptions. Třiadvacetiletý hráč v loňské sezoně dostal příležitost naskočit od třech utkání, ale svým výkonem nepřesvědčil. Hodil pouze 14 pasových yardů a pick-six pro NY Jets. Zdá se velmi nepravděpodobné, že mladý quarterback vstoupí do sezony jako týmová jednička.

Volní hráči 

Jameis Winston

Winston je pravděpodobně nejkvalitnější quarterback na trhu volných hráčů, ale zároveň rozehrávač, který může Billu Belichickovi přidělat na čele mnoho vrásek. Jeho 30 touchdownů a 33 interceptionů potvrzují nevyrovnané výkony, za které je často kritizován. Buccaneers jsou ochotni Winstona pustit pryč, ale zda šestadvacetiletý hráč na Foxborough zapadne, je otázka. Kouč Patriots si potrpí na disciplínu i týmovou morálku a Winston je považován za problémového hráče. V minulosti měl problémy se ženami a to je v USA velmi ožehavé téma. 

Výběr v letošním draftu 

Tua Tagavailoa

Justin Herbert

Jordan Love

Jacob Easton

Jake Fromm

Jedničkou letošního draftu bude s největší pravděpodobností Joe Burrow a za ním přijde na řadu Tua Tagovailoa. Patriots samozřejmě nebudou vybírat jako první, a tak Burrow na Foxborough určitě nepřijde. U Tagovailoi je situace odlišná. Přestože o něj má velký zájem nový kouč Redskins Ron Rivera, je možné, že vedení Pats připraví další překvapivou výměnu a rodáka z Alabamy přivede do Massachusetts. 

Herbert je další potenciální volbou pro Patrioty a čeká se, že bude vybrán mezi prvními deseti hráči. Jacob Easton a Jordan Love jsou ve hře v prvním kole draftu, Jake Fromm a Jalen Hurst přijdou na řadu v druhém, případně třetím kole. 

Hráči, kteří mohou být vyměněni

Andy Dalton

Derek Carr

Jacoby Brissett

Všeobecně se očekává, že Cincinnati Bengals získají jedničku letošního draftu Joa Burrowa, a tak je zbytečné držet v klubu i Daltona. Dalton během své kariéry zaznamenal 31 594 yardů, 204 touchdownů a 118 interceptions. V Cincinnati působí dlouhých 9 let a podává konzistentní výkony. Kombinace s trenérským mágem Belichickem může jeho hru posunout na vyšší úroveň a, i když Bradyho bude téměř nemožné nahradit, Dalton se jeví jako ideální a zkušená náhrada. 

V zákulisí se spekulovalo, že Brady přemýšlí o angažmá v Las Vegas Raiders, ale jak již víme, rozhodl se jinak. Do Vegas zamířil Marcus Mariota, a tak je nasnadě výměna osmadvacetiletého Dereka Carra. Trojnásobný účastník Pro Bowlu hraje dobrý fotbal a statečně držel útok Raiders nad vodou dlouhých šest let. V minulé sezoně naházel 4054 yardů pro 21 touchdownů a pouhých 8 interceptions. 

Jacoby Brissett již na Foxborough hrál a získal prsten pro vítěze soutěže. Pats si ho vybrali ve třetím kole draftu 2016, ale po roce ho vyměnili do Indianapolis Colts. Hříbata se v týdnu dohodla s Philipem Riversem a Brissett je příliš dobrý hráč, aby seděl na lavičce. Navíc můžou Colts získat 15 milionů prostoru pod platovým stropem. Prostřední organizace Patriots velmi dobře zná, je obeznámen s taktikou Billa Belichicka, a proto patří mezi hlavní kandidáty na post quarterbacka nejlepšího týmu posledních dvaceti let.

Zdroje:
CBS Sports