Napínavé utkání vyhráli Texans. Buffalo přetlačili v prodloužení

Napínavé utkání vyhráli Texans. Buffalo přetlačili v prodloužení zdroj: houstontexans.com

J. J. Watt znovu ukázal svou extratřídu a dovedl Texans k výjimečnému obratu. 

Bills 19 : 22 Texans

Úvodní utkání wild card game přineslo to pravé fotbalové drama. Buffalo Bills ovládli první poločas a zdálo se, že prolomí čtyřiadvacetileté čekání na vítězství v playoff. Domácí Texans ale zabrali a utkání dovedli do prodloužení, ve kterém si zajistili postup do dalšího kola.

Na míči začínali Bills a první drive jim vyšel na jedničku. Quarterback Josh Allen nejprve předvedl 42 yardů dlouhý běh a poté dokonce zaznamenal touchdown, když po skvělém Brownově pasu doběhl 16 yardů pro svůj první playoff touchdown kariéry. Následovaly punty na obou stranách a další body zaznamenal až kicker hostů Stephan Hauschka, když proměnil 40 yardů dlouhý field goal.

Druhou čtvrtinu začali domácí, ale znovu neúspěšně. Po šesti hrách znovu odkopávali a dali příležitost hostům. Bills zahráli patnáct her, které znovu zakončil field golem Stephan Hauschka a hosté vedli už  13-0. Poločas tedy ovládlo Buffalo a nic nenasvědčovalo tomu, že se Texans zvednou a promění utkání ve velké drama.

Druhý poločas začali s míčem domácí, ale útoku se stále nedařilo a po třech hrách museli odkopávat. Bills stále prosazovali svou hru a především running back Devin Singletary působil obraně domácích největší problémy. V polovině třetí čtvrtiny byli Bills opravdu blízko touchdownu, ale největší defenzivní hvězda domácích J. J. Watt si připsal první sack Texans v utkání a Bills museli pouze kopat field goal. Hauschka byl opět úspěšný a Bills vedli už 16–0. J. J. Watt si připsal již 55 sacků v 62 dvou utkáních na domácím stadionu NRG. Hvězdný obránce, který byl vybrán mezi 100 nejlepších hráčů historie NFL změnil momentum utkání a domácí dostal do formy. V následujícím drivu quarterback Texans Deshaun Watson využil chyby domácí obrany a doběhl pro první touchdown svého týmu. Následné potvrzení za dva body změnilo stav utkání na 8–16 pro hosty. Třetí čtvrtina skončila fumblem Bills a Texans vycítili šanci na obrat utkání.

V úvodu poslední části Texans field golem přidali tři body a rázem byli na dostřel při skóre 11-16. Bills se přestalo dařit, Josh Allen kazil i krátké přihrávky a hosté znovu museli puntovat. Dokonalý obrat utkání přišel vzápětí. Carlos Hyde doběhl pro pěti yardový touchdown a hosté otočili stav utkání na 19–16. Hosté ovšem nesložili zbraně a pět vteřin před koncem utkání srovnal dalším field golem Stephan Hauschka. Napínavé utkání tedy dospělo až do prodloužení.

Na míči začali domácí Texans, ale museli odkopávat. Šanci rozhodnout tedy dostali hosté, ale 9 her za pět minut v touchdown neproměnili. V rozhodujícím drivu Texans předvedli skvělou big play. Deshaun Watson se krásně vyhnul sacku dvou protihráčů a pasem dlouhým 34 yardů nalezl Taiwana Jonese, kterého obrana Bills zastavila až deset yardů před end zonou. Byl to rozhodující okamžik utkání neboť následující field goal proměnil kicker domácích Ka´imi Fairbairn a Texans zvítězili v poměru 22-19               

Viděli jsme skvělé a dramatické utkání. Přesně takové je playoff NFL. Jeden tým dominuje, ale pak přijde jedna situace, která změní celou hru. J. J. Watt svým sackem nastartoval domácí tým, Deshaun Watson v druhém poločase potvrdil, že patří mezi nejlepší quarterbacky soutěže a dovedl Texans do dalšího kola. Houston se příští týden představí na půdě vítěze divize AFC West Kansas City Chiefs. 

Zdroje:
NFL.com