Nechutná scéna v NFL. Myles Garrett udeřil protihráče helmou do hlavy

Nechutná scéna v NFL. Myles Garrett udeřil protihráče helmou do hlavy zdroj: NFL.com

Obránce Myles Garrett ztratil nervy a udeřil protihráče helmou do hlavy. NFL hráče potrestalo zákazem činnosti na dobu neurčitou. 

Utkání mezi Pittsburgh Steelers a Cleveland Browns mělo nečekanou dohru. Obránce Browns Myles Garrett zcela nesmyslně napadl quarterbacka domácích Masona Rudolpha, když ho udeřil po hlavě jeho vlastní helmou. Strhla se mela, do které se zapojilo několik hráčů obou týmů. Garrettův nepochopitelný zkrat je velkou kaňkou na probíhající sezoně, která pro Mylese skončila suspendací.  

Cleveland utkání ovládl a zvítězil 21-7. Garrett ztratil nervy na konci vyhraného zápasu, to dává celé situaci ještě absurdnější nádech. Myles své chování později popsal jako sobecké a nepřijatelné.

„Udělal jsem opravdu velkou chybu. Chci se omluvit Rudolphovi, mým spoluhráčům, celé organizaci a všem fanouškům NFL.“

Myles Garrett za svůj prohřešek tvrdě zaplatí a to nejen finančně. Zatím dostal pokutu ve výši 45 tisíc dolarů, což není příliš velká částka, vezmeme-li v potaz hráčské výplaty. Zákaz činnosti od NFL je větší problém. Vedení soutěže potrestalo Mylese Garretta zákazem činnosti do konce aktuální sezony.

Maurkice Pouncey, hráč Steelers, který se také zapojil do šarvátky, dostal trest na dvě utkání. Mason Rudolph není v konfliktu zcela bez viny. Garrett ho sice složil později, než pravidla dovolují, Rudolphova reakce ovšem byla také nepřiměřená a zaslouží si potrestání. Garrett tvrdí, že byl od quarterbacka Pittsburghu rasisticky urážen, což se zatím nepotvrdilo. Rudolph víceméně potyčku odstartoval, to ale neomlouvá přehnanou reakci obránce Bronws. Trest do konce sezony se zdá oprávněný, Garrett si svou chybu uvědomil a doufejme, že NFL přimhouří oči a příští sezonu nechá talentovaného obránce znovu nastoupit.

Odkaz na sestřih utkání: https://www.nfl.com/gamecenter/2019111400/2019/REG11/steelers@browns?icampaign=GC_schedule_rr

Zdroje:
NFL.com